Mennyi idő elvégezni az egyetemen egy pszichológiai szakmát?
Figyelt kérdés
Elnézést, ha buta kérdést tettem fel, tudom van ennek több fajtája is, csakhogy mégis. Enyhén inkompetens vagyok a témában, viszont érdekelne, mennyi idő elvégezni az egyetemen egy pszichológiai szakot, esetleg annak különböző szakjait.2016. ápr. 21. 18:18
1/3 anonim válasza:
3 év alapképzés (ekkor vagy viselkedéselemző, ami kb. semmi), utána 2 év mesterképzés, utána leszel pszichológus, de még minden különösebb képesítés nélkül. Erre jönnek rá a szakképzések, mindenkinek saját szája íze szerinti, a klinikai 4 éves, ezt biztosan tudom, de kb. ennyiben érdemes még gondolkodni, hogy legyen valami "eszköz" is a kezedben plusz képzések, szóval, úgy durván egy tíz év biztos, mire magadtól is tudsz kezdeni valamit. A saját élményű terápia is fontos, több száz óra (saját pénzen), ha jól tudom.
2/3 anonim válasza:
Kicsit több részlet itt: [link]
3/3 anonim válasza:
Az első jól leírta a lényeget, összefoglalásképp: 3+2 év az MA vége, ami ugyan szakirányos már, de ez inkább csak specializáció, a diplomába sem kerül bele a szakirány. Ezután szakirányú továbbképzések és módszerspecifikus képzések várnak, előbbi a szakpszichológusi végzettséghez, utóbbi az adott eszköz elsajátításához szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!