Vannak itt FSZ-esek akik főiskolán tanulnak?
Egy hónap/100 oldal? Az nem sok. Napi három oldal. Próbáld meg nem az utolsó napra hagyni az egészet, és akkor nem lesz gáz. Ennyi.
És hidd el, vannak nálad sokkal többet tanuló egyének (jogászok, orvosok). Ja, bocs, de azért a vacak papírért szenvedni kell? Ha csak egy papír, minek küzdesz érte? Tégy nagy ívben rá, és nézzük meg, mit érsz nélküle... :P
Szerintem is piszok nehéz, nem a kérdésedre válaszolok, de kérlek olvasd el, ha időd engedi mond el a véleményedet.
Fiam első éves FSZ képzésen, gépipari mérnökasszisztens tagozatra jár.
Szakmai gyakorlatra kerestünk helyet, de két helyen sem vállalták, mivel ők csak elméleti dolgokat tanulnak, kétkezi gyakorlatuk pedig nincs. Ezek szerint aki a középiskolában maradt technikusi képzésen, többet ér el a munkába való elhelyezkedés szempontjából. Azért jelentkezett FSZ képzésre, mivel kevés volt a pontszáma a főiskolára való bekerüléshez, sajnos a költségtérítéses képzést nem tudtuk megoldani.
Szerencsére eredményei jók, de ha elvégzi újra kell felvételiznie.
Sokkal többet tanulnak, mint a technikusi képzésen, ugyanazt tanulják, mint a főiskolások, ugyanúgy vizsgáznak és a felvitelinél pluszpontként egységesen 30 pontot kapnak. (sokan különféle jogcímen kapnak pluszpontokat).
Felvetődött bennem a kérdés akkor mi értelme van az FSZ képzésnek, munkába való elhelyezkedés ezzel a végzettséggel kilátástalan, továbbtanulni megint csak nehézkes. A csoportjából ő az egyedüli aki szeretné tanulmányait a főiskolán folytatni. Tudom, hogy 12 félévet finanszíroz az állam és ebből a felsőfokú szakképzés ideje is beleszámít, így ha továbbfolytatja, akkor már az utolsó tanévet fizetni kell.
Azt szeretném megkérdezni, hogy aki becsületesen végigtanulja az FSZ képzést, miért nem kaphat sokkal több többletpontot, vagy miért nem veheti át intézményen belül főiskolai képzésre az adott intézmény, úgyhogy ne kelljen újrafelvételizniük, újraérettségizniük.
Szerinted, ha az FSZ hallgatók több helyen jeleznék a hökösöknek ők továbbíthatnák ezt a véleményt és talán valami változást érhetnénk el.
Igen teljesen ugyanez van itt is:( sajnos... Az egész oktatásba beleszarnak ahogy van:S:S az alapképzés egyenlő az fsz-el. Ugyanaz a tananyag még azt is megmerném kockáztatni hogy több az anyag. Képtelenség, egyszerűen emberi agy nem képes erre!!! Egyébként hogy akérdésedre válaszoljak ha megvan bizonyos kredit szám akkor a főiskolán mehetsz tovább alapképzésre uh. nem kell fizetned. Kevés volt apontszámom azért jöttem én is ide de nagyon megbántam:(
Az első válaszolónak meg csak annyi hogy nem 100 hanem több 100...ezalatt azt értem hogy kb 600 oldal plusz amit érteni is kell számvitel pénzügy gazdmatek:(:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!