Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az anglisztika szakot el...

Az anglisztika szakot el lehet-e végezni középfokú nyelvtudással? Milyen szint kell hozzá?

Figyelt kérdés

2016. máj. 12. 00:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Emelt angol érettségi kell hozzá, és persze el kell érned a megfelelő ponthatárt. Nézegess utána, az előző években mennyi volt.
2016. máj. 12. 02:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a felvételire gondolt a kérdező, hanem diplomára.

Amúgy nem, felsőfok kell mire a végére érsz, de ha nem lógód el az órákat, akkor meg is lesz.

2016. máj. 12. 06:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 2013-ban végeztem, akkor még nem kellett a felsőfokú nyelvvizsga a diplomához. Sőt, úgy tudom, hogy az anglisztika BA diploma egyenértékű a felsőfokú nyelvvizsgával. De ez nem 100%. :)

A felvételihez viszont, ahogy korábban is írták, emelt szintű érettségi kell, de azt középfokú angol tudással szerintem meg lehet csinálni.

2016. máj. 12. 08:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Középszinttel ha odamész oké, de első év végére (nálunk ELTE-n legalábbis) egy felsőfokú szintű (attól picit nehezebb) vizsgát kell letenni. Ez szakasztott olyan mint egy nyelvvizsga, van szóbeli és írásbeli része.
2016. máj. 12. 15:38
 5/5 anonim ***** válasza:

KRE-n is van ilyen vizsga és elég kemény.

Én azt mondanám, hogy középfokú nyelvtudással elkezdeni lehet, de közben olyan sokat tanulsz (kell tanulni), hogy egy felsőfokra simán feltornászod a nyelvtudásod. :)

2016. máj. 13. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!