Ki tudja a 2018-as érettségi tételeket?
Senki sem tudja őket.
A középszntű tételeket a tanárod állítja össze, az emelt szintű, pedig minden év januárjában szokott nyilvánossá válni.
Mellesleg nem tudom, hogy mi a frászt akarsz kidolgozgatni a tételeken. Megkapod a tételsort 12.-ben, fogsz egy ceruzát és kijelölöd a füzetedben vagy a tankönyvedben. Körülbelül egy hétvége alatt meg lehet csinálni.
Hogy tudná bárki is a 2018-as tételeket? :D
Ahogy írták, középszinten a tanár állítja össze, és a mi magyar tanárunk még a mostanit se tudta még májusba se. Vagyis úgy közbe mondogatta, hogy ez meg ez biztos, hogy érettségi tétel lesz, de a rendes tétel sort csak áprilisban adta meg. Amúgy csak témaköröket szoktak adni.
Jesszusom... nem, elitsuliban sem kezdik el kidolgozni a tételeket 10.-ben... milyen retardáltnak kell ahhoz lenni, hogy vki ne tudja kidolgozni a tételeket egy év alatt? Sőt, én 2 hét alatt dolgoztam ki a tételeket (magyar összes és töri együtt), és színötös érettségim lett. Mondjuk ehhez az kell, hogy vki rendesen tanuljon évközben.
Plusz ugye a fele olyan tétel, amit még nem is tanultak 10.-ig... ja igen, kezdje el a kortárs irodalmat úgy kidolgozni... omg.
Nekünk is, a konkrét tételeket 12.-ben mondták el, sztem nem is év elején. Amúgy meg inkább már végzetteknél érdemes körbekérdezni (leginkább tavalyiaknál), mert a legtöbb suli nem igazán szereti változtatgatni a tételeket... a kötelező változtatásokat (asszem 3 per tantárgy) kivéve nálunk maradtak a tételek. Ha annyira el akarja kezdeni vki 10.-ben, akkor dolgozza ki a régi tételeket, aztá ha mázlija van, több, mint a fele ugyanaz marad addigra, amígre ő végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!