Szerintetek felvennenek?
Jovore leszek nyolcadikos. Az eredmenyeim alapvetoen jok a felveteli tantargyakbol otos vagyok. A tobbi tantargybol viszont kevesbe vagyok jo,mivel nagyon "gonosz" tanaraim vannak. Elvileg a tobbi nem szamit bele a felvetelibe, de hallottam mar olyanrol is h igen. Nektek hogy volt? Bele szamitott a tobbi?
Es szerintetek felvennenek ezekbe a gimikbe?
-madach
-szerb
-veres palne
-teleki
-szinyei?
Az mar egy elony h jo vagy a felveteli tantargyalbol. Viszont a hetedik feleves es evvegi es a nyolcadik feleves jegyeid azok szamitanak(tudom mert en most vagyok nyolcdikos es jelentkeztem ezekbe a sulikba). Es sajnoa azt nem fogjak tudni h neked gonosz tanaraid vannak. Szoval szamitanank csak sokkal kevesebbet. Es most elmondom h ha mondjuk a jegyeidet kijavitod hany pontos felveteliket kene ennek az evnek alapjan irnodugy h felvegyenek. Ezalatt azt ertem h nincs harmasod es negyesbol is csak harom-negy van MAX.
Madach:80-85
Szerb:70
Teleki:60
Ó, hát kicsit elszámítottad magad szerintem pár ponttal, előző válaszoló :/
Az említett iskolákban, ahogy az előző válaszoló említette, a 7.-es évvégi és a 8.-os félévi jegyek számítanak, az alábbi tantárgyakból:
magyar irodalom és nyelvtan (átlag), matematika, történelem, egy nyelv és egy tetszőleges természettudományos tárgy, amiből a legtöbb pontot kapnád. A Szerb Antalnál a tetszőleges természettudományos tárgy nem számít, helyette a magyar nyelvtan és az irodalom nem átlag, hanem két külön pontszám. A Madáchban pedig 2 természettudományos tárgy számít és ott se átlag az irodalom és a nyelvtan. A VPGbe az összes természetes tárgy számít.
Lehet esélyed bármelyik gimibe, de ehhez tényleg 4,5 feletti átlag, plusz jó felvételi kell.
Javítanám a minimumokat:
- Madách: min. 70 pontos központi, maximális hozott pontok mellett (amennyit veszítesz a max. hozott pontból, úgy aránylik a felvételi pontszám minimuma)
- Szerb Antal: 65 központi + max. hozott pontok
- Veres Pálné: 70 központi + max. hozott pontok
- Teleki: 50-55 központi + max hozott pontok (szóbelire mindenkit behívnak, viszont, hogy esélyed is legyen, ennyi kéne)
- Színyei: 55-60 központi + max. hozott pontok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!