Hogy lehet egy szakdolgozat nem leíró jellegű, ha nincs benne primer kutatás?
Miről szól a szakdolgozatod, mi a célod vele? Csak színtisztán szakirodalmi összefoglalót csinálsz?
Azt tudod megtenni, hogy összeveted egymással a korábbi kutatások eredményeit, és azt elemzed, hogy ezek milyen viszonyban vannak egymással, mennyire egybefüggőek az eredmények, vagy mennyire ellentmondásosak stb.
Ha nincs benne primer kutatás, akkor az nem lehet szakdolgozat, így nem fogadható el.
A szakdolgozat lényege, hogy saját kutatást végzel, és bizonyítod hogy szereztél annyi tudást, amelyeknek komplex alkalmazásával új eredményeket tudsz elérni.
Nem saját véleményalkotásról van szó, arra bárki képes, hanem valóságos, tényleges adatoknak, elért eredményeknek szabatos módon történő, követelményeknek megfelelő szakmai elemzéséről, továbbviteléről.
#1: köszönöm a segítséged! a prostitúcióról írok, már van 1-2 ötletem, hogy miről írjak, de sajnos így sem lesz túl sok, ma láttam, hogy nem fogadható el, ha csak leíró jellegű és nem tudom, mennyire veszik komolyan.
#2: a mi szakunkon nem kötelező a primer kutatás. értem, hogy valós adatoknak kell lennie, de azért szerintem elfér benne a saját vélemény is, ennyi erővel bárki elolvashat 150 ehhez kapcsolódó anyagot az én x oldalam helyett.
"ennyi erővel bárki elolvashat 150 ehhez kapcsolódó anyagot az én x oldalam helyett."
Elvileg így lenne, de a szakdolgozat lényege éppen az, hogy beleteszel valami olyan új dolgot, ami eddig még nem volt, nem foglalkoztak vele.
Csodálkoznék, ha nem lenne kötelező a primer kutatás, hiszen pont ez ami egy többletet és színvonalat ad az egésznek.
Mert ugye összeollózni lehet innen-onnan dolgokat csak az nem szakdolgozat...
Miért nem akarsz amúgy beletenni kérdőivezést?
Egy csapásra három legyet ütnél: A kérdés is megoldódna, többlettartalom is lenne, meg még egész jó jegyet is kaphatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!