Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerbiai vagyok, a SZTE-re...

Szerbiai vagyok, a SZTE-re jelentkeztem. Szükségem lesz tartózkodási engedélyre?

Figyelt kérdés
Nincsen magyar állampolgárságom és érdekelne, hogy kell-e igényelnem tartózkodási engedélyt? Pontosan hogyan működik ez az egész?

2016. ápr. 20. 11:03
 1/1 anonim válasza:

Ha nincs magyar állampolgárságod, Magyarország illetve az EU területén nem tartózkodhatsz tovább 90 napnál. Ennek tudatában nyilvánvaló, hogy szükséged lesz tartózkodási engedélyre, mivel nem EU tagállamból akarsz Magyarországon tanulni.

A részleteket itt találod:

[link]

Szerintem, ha meg vannak hozzá a megfelelő feltételek, egyszerűbb lenne ha közben beadnád a honosítási kérelmedet és kb. hat hónapi elbírálás után megkapnád a magyar állampolgárságot. Nem tudom anyagilag, hogy áll a családotok, de ebből a szempontból is sokkal előnyösebb lenne a dolog. Az állampolgárság megszerzése után viszont jogosult lennél a magyar útlevélre és/vagy személyi igazolványra, melyekkel aztán szabadon utazhatnál a két ország között, és nem kellene a sok hercehurcát végigcsinálnod a Bevándorlási Hivatalnál.

Ha esetleg kérdésed lenne még ezzel kapcsolatban, kérdezz nyugodtan.

2016. ápr. 25. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!