Szerbiai vagyok, a SZTE-re jelentkeztem. Szükségem lesz tartózkodási engedélyre?
Ha nincs magyar állampolgárságod, Magyarország illetve az EU területén nem tartózkodhatsz tovább 90 napnál. Ennek tudatában nyilvánvaló, hogy szükséged lesz tartózkodási engedélyre, mivel nem EU tagállamból akarsz Magyarországon tanulni.
A részleteket itt találod:
Szerintem, ha meg vannak hozzá a megfelelő feltételek, egyszerűbb lenne ha közben beadnád a honosítási kérelmedet és kb. hat hónapi elbírálás után megkapnád a magyar állampolgárságot. Nem tudom anyagilag, hogy áll a családotok, de ebből a szempontból is sokkal előnyösebb lenne a dolog. Az állampolgárság megszerzése után viszont jogosult lennél a magyar útlevélre és/vagy személyi igazolványra, melyekkel aztán szabadon utazhatnál a két ország között, és nem kellene a sok hercehurcát végigcsinálnod a Bevándorlási Hivatalnál.
Ha esetleg kérdésed lenne még ezzel kapcsolatban, kérdezz nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!