Pszichológia szak Károlin, vagy Pázmányon?
Utánanéztem, ez a kettő a legjobb a vélemények szerint. Viszont mennyire nehéz bejutni? Kb. milyen jegyeknek kell lenniük és az érettséginek?
Faktra emelt törit és közép bioszt vettem fel. Bioszból sajnos most csak 2-esnek sikerült lennem, de nem is tanultam rá. Jövőre elkezdek ráfeküdni, mert màr beleszàmít?
Tudtok vèlemènyt adni? Magáról a szakról, milyen elhelyezkedni, a fizetès stb.
Köszönöm
Nagyon magas a ponthatár 440 vagy a feletti, szóval nagyon jó jegyek kellenek hozzá, négyessel ne is álmodj róla. Kettes biosszal??... kemény tanulás vár rád, ha el akarod ezt végezni!
Min. 5 év, mire pszichológus leszel (3 évvel csak viselkedéselemző vagy, ami semmire nem jó). Aztán utána még több év (4+) szakképzések és ilyesmi. Átlag tíz év, mire leszel valaki, és nem kevés pénz is, mert a vége igencsak fizetős. Jól gondold meg, megéri-e neked! Olvass többet utána!
Kicsit úgy érzem, hogy ilyen sorozat rajongó vagy és mivel bírod a helyszínelős sorozatokat, így képzeled el élőben is. Pedig itt nincs "napszemcsi és bőrkabát", csak Pista bácsi, akit a Jóuzsi nem bír és lelöki a pincébe oszt annyi. Lehet szeretni az amcsi sorozatokat de a valóság az sajnos más. Ha nem a saját szememmel látom a patológián a vásári rózsás fazekat és merőkanalat el sem hiszem. De itt ez van.
Ha pszichológus lennél fontold meg miért. Mi motivál? A Good will hunting vagy a valóság, amikor huszonezredszer próbálsz valakit ráébreszteni normális hangnemben arra, hogy ő maga tehet arról, amilyen helyzetben él és ha változtatni akar, saját magának kell megtennie. Nem a körülményeink áldozatai vagyunk. Ez sem csupa móka és kacagás.
Esetleg a kutatás érdekel? 15-40 oldalas angol szakcikkek fordítása, elemzése, összefoglalása, SPSS napestig?
Stb.
Szóval mi az ami motivál?
Nem, nem nézek amcsi sorozatokat. Tele van a bőrönd vele és nem vagyok hülye, hogy azt hiszem olyanok (mondjuk nem is láttam még a bőrdzsekis díszmajmot szerencsére).
Pszichológiában maguk a mentàlis betegségek érdekelnek és a személyisègek elemzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!