Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pszichológia szak Károlin,...

Pszichológia szak Károlin, vagy Pázmányon?

Figyelt kérdés

Utánanéztem, ez a kettő a legjobb a vélemények szerint. Viszont mennyire nehéz bejutni? Kb. milyen jegyeknek kell lenniük és az érettséginek?

Faktra emelt törit és közép bioszt vettem fel. Bioszból sajnos most csak 2-esnek sikerült lennem, de nem is tanultam rá. Jövőre elkezdek ráfeküdni, mert màr beleszàmít?

Tudtok vèlemènyt adni? Magáról a szakról, milyen elhelyezkedni, a fizetès stb.

Köszönöm

2016. ápr. 15. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon magas a ponthatár 440 vagy a feletti, szóval nagyon jó jegyek kellenek hozzá, négyessel ne is álmodj róla. Kettes biosszal??... kemény tanulás vár rád, ha el akarod ezt végezni!

Min. 5 év, mire pszichológus leszel (3 évvel csak viselkedéselemző vagy, ami semmire nem jó). Aztán utána még több év (4+) szakképzések és ilyesmi. Átlag tíz év, mire leszel valaki, és nem kevés pénz is, mert a vége igencsak fizetős. Jól gondold meg, megéri-e neked! Olvass többet utána!

2016. ápr. 15. 16:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez és a politika érdekel, de mivel nem lehet külön szakot hozzá végezni, erre gondoltam. Szeretem még a véres, morbid dolgokat (gyilkosságok stb.), de azon belül nem tudom mi volna érdemes. Gyilkosságelemző nem nagyon van és, ha jól tudom nem is sűrűn van gyilkossàg.
2016. ápr. 15. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Kicsit úgy érzem, hogy ilyen sorozat rajongó vagy és mivel bírod a helyszínelős sorozatokat, így képzeled el élőben is. Pedig itt nincs "napszemcsi és bőrkabát", csak Pista bácsi, akit a Jóuzsi nem bír és lelöki a pincébe oszt annyi. Lehet szeretni az amcsi sorozatokat de a valóság az sajnos más. Ha nem a saját szememmel látom a patológián a vásári rózsás fazekat és merőkanalat el sem hiszem. De itt ez van.

Ha pszichológus lennél fontold meg miért. Mi motivál? A Good will hunting vagy a valóság, amikor huszonezredszer próbálsz valakit ráébreszteni normális hangnemben arra, hogy ő maga tehet arról, amilyen helyzetben él és ha változtatni akar, saját magának kell megtennie. Nem a körülményeink áldozatai vagyunk. Ez sem csupa móka és kacagás.

Esetleg a kutatás érdekel? 15-40 oldalas angol szakcikkek fordítása, elemzése, összefoglalása, SPSS napestig?

Stb.

Szóval mi az ami motivál?

2016. ápr. 15. 20:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem nézek amcsi sorozatokat. Tele van a bőrönd vele és nem vagyok hülye, hogy azt hiszem olyanok (mondjuk nem is láttam még a bőrdzsekis díszmajmot szerencsére).

Pszichológiában maguk a mentàlis betegségek érdekelnek és a személyisègek elemzése.

2016. ápr. 15. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:
25%
"A vélemények szerint" ez a kettő a legjobb? Ne gondold... Én is észrevettem, hogy itt mindenki a Károlit dicsőíti, de én valahogy csupa olyan vezető pszichológussal találkoztam, aki onnan nem is hajlandó gyakorlatra hallgatót fogadni. Az ELTE meg egyltalán nem olyan lecsúszott hely, mint ahogy beállítják. Ha vidék/levelező/fizetős kizárva, akkor nyugodtan beírhatod mind a 3 budapestit, a sorrendről meg objektív tájkozódás után dönts.
2016. ápr. 16. 14:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Fizetős még belefér, de a legkönnyebben lediplomázni nappalin lehet tudtommal. De mindenképpen pesten szeretnék, mert 20km-re lakok és pest közepén tudnék szállásolni.
2016. ápr. 16. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!