Ha alapképzésre megyek, de fél év után otthagyom, akkor 1 államilag támogatott félévvel kevesebbem van?
Azt tudom, ha alapképzésre megyek (államilag támogatottra), akkor egy szemeszter után még díjmentesen elhagyhatom, de utána már fizetni kell a tandíjat. Ez a félévvel is így van? Ha egy új alap- vagy osztatlan képzést kezdek, akkor az már -1 államilag támogatott félévvel kezdem? Vagy mindkettőnél különbözik?
Olyanra gondoltam, hogy például anglisztikára megyek, de meggondolom magam, és köv évben germanisztikára vagy osztatlan tanárira jelentkezem.
Bocsánat, ha véletlenül érthetetlenül írtam le :/

Oké, így már logikusnak tűnik :D
És mi van akkor, ha én utólag meggondolom magam, hogy inkább ezt az egy félévet szeretném kifizetni, mint a következő képzésemből az egyiket? (mert mondjuk a mostani képzésem díja sokkal kevesebb, mint a másiké) Vagy nem lehet? :(

Köszönöm a válaszokat :D
Amúgy én is azt hallottam, hogy az első félév után nem kell fizetned, ha alapképzésen vagy, osztatlanon 2 félévig. Nyilván nem bulizom el azt a félévet, hanem tanulok, hogy meg tudjam állapítani, hogy az a szak való-e nekem, ha buliznék, akkor nem is érdekelne, hogy melyik szakot bulizom szét xd az állam is jobban jár azzal, hogy azon a szakon vagyok amit jobban szeretek és hamarabb elvégzem, legalább nem kell tovább fizetni :D

hát nagyon megterhelő lehet ezt fizetni szegény államnak :/ és ha később leadózom neki a többszörösét, akkor is selejtre dobta ki a pénzét? pont az lenne a dolga az államnak, hogy az oktatást támogassa, fejlessze, úgyhogy még inkább ilyen dolgokra dobja ki a pénzt, minthogy valaki egy napi kiruccanását fizesse ki ebből :D
meg simán megengedheti a legtöbb egyetemista, hogy még ezt is fizesse, most komolyan xd
de ha véletlenül ilyen történne, és nem mondanák, hogy vissza kell fizetnem a féléves díjat, én külön fogok jelentkezni, hogy én ki akarom fizetni, ne is próbáljanak megakadályozni, nem akarom én pazarolni az állam pénzét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!