Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez most komoly? Tényleg 211...

EmilyAddams kérdése:

Ez most komoly? Tényleg 211 ponttól vesznek fel ÁLLAMILAG támogatott alapképzésre?

Figyelt kérdés

Az alábbi linken:

[link]

Vagy ha valaki nem éri el, akkor Debreceni Egyetem - Természettudományi és Technológiai kar

ELTÉn is a fizika 290...

2010. dec. 30. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt el is kell végezni! Bekerülni könnyű! Bent maradni már annyira nem...
2010. dec. 30. 17:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
term.tudományi szakokon mindig alacsony a ponthatár
2010. dec. 30. 17:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel kevesen jelentkeznek, az egyetemnek meg kell a normatíva, így lejjebb viszik a ponthatárt, hogy több pénzhez jussanak. Egyébként tényleg el kell végezni. Azért nem könnyűek, csak bekerülni.
2010. dec. 30. 18:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem én. De azért elég szomorú, hogy itt tartunk.
2010. dec. 30. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Bizony, hiányszakma a reál irány. Nem tudom, miért van ez, én is sokkal hülyébb vagyok reál tárgyakból:S Vagy lehet, hogy csak a tanárok nem tanítanak megfelelően.
2010. dec. 30. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért hiányszakma, mert elbaszták az egészet. Az érettségi követelmények folyamatosan csökkenek matematikából, a mostani közép érettségi egy vicc (lásd fél kiló narancsos példa). Emelt szintre meg senki nem mer elmenni. Remélem bevezetik, hogy matek + egy reálos tárgyból kell érettségizni.

Egy reálos tanár

2010. dec. 30. 18:55
 7/10 anonim ***** válasza:
32%
Üzenem a reálos tanárnak, hogy amíg ilyen reálos tanárok vannak, addig ne vezessenek be ilyet. Én nem vagyok hülye gyerek (sudokuból simán megcsinálom a majdnem lehetetlent:D), de amilyen nulla tanáraim voltam a gimiben matekból meg fizikából, az szégyen. Az alapvető probléma, hogy megutáltatták velem az egészet, onnantól kezdve meg csinálhattak bármit, úgysem érdekelt.
2010. dec. 30. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
az csak a bejutás. aki középsuliba csak annyit bír összeszedni, az úgyse fogja elvégezni. az egyetem viszont addig is kapja érte a lóvét az államtól, amig náluk bukdácsol a gyerek. mellesleg ha jól emlékszem nálunk is pont 211 volt a határ (matek szak). :-)
2010. dec. 30. 20:09
 9/10 anonim ***** válasza:

A reálosnak és a másiknak üzenem: valószínűleg lesz kötelező reálos tárgy 2012-től. A választék: fizika, kémia, biológia. Nem lesz nagy a súlya, ha középszinten csinálják, de legalább a humánosok sem lesznek olyan egyoldalúak. Az emelt szint meg lehet bármely két tárgyból.

A másiknak: sajnos ez komoly gond, nem lehet egyszerűen megszüntetni. Jobb tanárok kellenek, de ez visszacsatol, és bezárja a kört. Mert ugye kiből lesz a jó tanár, ...

2010. dec. 30. 22:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Befejezésként: a minőség javítására 25%-kal csökkentik a természettudományos szakokra felvehető létszámot. Úgyhogy lehet, hogy javul a felhozatal.
2010. dec. 30. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!