Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Méltó bosszú ha tanárként...

Méltó bosszú ha tanárként pont az érettségi időszakban fogok felmondani?

Figyelt kérdés

Alapítványi iskolában vagyok tanár. Sokszoros csúszó fizetések és törvénytelenül megcsonkított fizetések miatt felmondtam, így tanév közben. Az igazgató közölte hogy a felmondási időt az utolsó napig le kell dolgozni „ne is álmodjak” másról.

Erre gondoltam egyet és visszavontam a felmondást. Mégse megyek el mondtam. Erre lenyugodott.

De azt nem tudja hogy ugyanúgy felmondok majd de időzítetten. A felmondási idő 30 nap, így május végén mondok fel és mire letelik a felmondási idő tanév vége lesz érettségi időszak kezdődik bizonyítványírás tanév lezárás-szóval egész ében akkor lenne a legnagyobb szükség rám.

Én meg akkor tűnök majd el és semmit se tehet mert a felm idő addigra letelt majd. Még azt se teheti meg hogy előre végezteti el velem a feladataim mert a dolog jellegéből adódóan ez nem lehetséges. Bizonyítványt nem lehet hetekkel előre megírni mert még le sincs zárva a jegy.

Ezzel a „kis kedvességgel” válaszolok az ő „kis kedvességére”. Ez méltó bosszú?

És mivel pályaelhagyó vagyok/leszek az se érdekes ad-e és ha igen milyen referenciát rólam. Nem dolgozom többet tanárként.

2016. ápr. 9. 15:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Helyesbítem az előző válaszolók kommentjeit. Nem a tanárok, hanem az emberiség szégyene vagy. Véletlenül nem te tettél fel egy hasonló kérdést pár hónapja? Csak mert ő is ugyanilyen hangnemben beszélt, mint te. Ha nem, akkor megtaláltad a sorstársad. Felnőtt embernek nem kicsinyes bosszúkkal kellene foglalkozni. Ha nem tetszik a rendszer (amit persze megértek), akkor felmondasz és otthagyod a munkahelyed, nem pedig ilyen lázító kérdéseket írsz ki.
2016. ápr. 9. 20:52
 12/28 A kérdező kommentje:

"Ha nem tetszik a rendszer (amit persze megértek), akkor felmondasz és otthagyod a munkahelyed"

Ezt fogom tenni. Csak én választom meg mikor.

Jó ötletet adtatok ezzel az azonnali hatályú felmondással a fizetési csúszásra mint szerződésszegésre hivatkozva.

Nagyon jó! Köszönöm.

Elhatároztam, nem mondok fel ahogy terveztem.

Majd kivárok jún 20-at érettségi napja és megy majd egy tértivevényes levél azonnali hatályú felmondás.

Pont aznap. Mert jogom van hozzá.

És ha nem tetszik a munkahelynek? Hát remélem is hogy nem tetszik!

2016. ápr. 9. 20:55
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
És addig nem kell a számlákat kizetni? Komolyan irigylem, hogy ilyeneket megengedhetsz magadnak, hogy hónapokat dolgozz fizetés nélkül, csak mert úgy nagyobbat üt...
2016. ápr. 9. 21:20
 14/28 anonim ***** válasza:
De te ezzel mit nyersz, már nem azért? Csak ismételni tudom magam, nem az igazgatóval, nem a rendszerrel fogsz kicseszni, hanem a diákokkal és a többi tanárral. Megtehetnéd azt, hogy most felmondasz, minden jogod megvan hozzá, senki sem vitatta azt, hogy ez a helyzet, amiben vagy, ne lenne elviselhetetlen, okod van a kiakadásra, okod van a felmondásra. De te választod meg, hogy ezt értelmes ember módjára teszed, vagy kicsinyes bosszú által vezérelve úgy, hogy annak semmi értelme ne legyen. Én még mindig azt mondom, hogy teljesen feleslegesen, ha nem nyersz vele semmit, ne választ a lehető legundorítóbb megoldást az összes közül.
2016. ápr. 9. 22:00
 15/28 A kérdező kommentje:

"ne választ a lehető legundorítóbb megoldást az összes közül."

Márpedig én azt a megoldást fogom választani amit leírtam. És egy forintot nem hagyok benn a munkahelyen ha nem fizeti ki az összes elmaradt pénzem felmondás + 5 nap max ahogy a jogszabályban áll akkor irány a bíróság.

Szerencsére most sem csak ebből élek.

Örömmel megyek majd.

2016. ápr. 10. 09:29
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tulajdonképpen mi célja volt annak, hogy feltedd a kérdésed?
2016. ápr. 10. 10:23
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Legyszi add at a diakjaidnak, hogy őszinte rèszvétem a negyzeten!!!
2016. ápr. 13. 00:15
 18/28 A kérdező kommentje:

EMMI MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY!!!!!!!

Na hát kérem a diákoknak (és az iskolának) hamarsoan az én távozáom lesz a legkisebb gondja!!!

EMMI MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY!!!!!!!

Sajnos (hál istennek!!!) már nem tudok átadni semmit.

Újra meggondoltam magam azonnali hatállyal felmondtam egy fillért nem kaptam távozáskor pedig 4 (!!!!) hónappal lógnak nekem!!

Munkaügyi bíróságon van az ügy tárgyalási nap ápr végén ez eddig szokványos.

DE!!!!!

AZ egész ügyet az összes ki nem fizetéssel továbbítottam a felügyeleti szervnek (EMMI) és 1-2 héten belül átfogó tanügyi gazdálkodási átvilágítás lesz!!!!

Hurrá!

EDnnek eredménye? Az iskola vagy fizet az összes tanárnak visszamneőleg is (nekem is)

VAGY

az EMMI BEVONJA AZ ISKOLA MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYÉT A NYÁRON!!!!

Úgyhogy amit írtam: az iskolának az év távozásom fog fájni a legkevésbé!

Majd ha ősszel már ki se nyithat az lesz a szép!

vagy fizet.

Én mindenképp jól járok.

Vagy pénz vagy bosszú.

2016. ápr. 13. 08:41
 19/28 anonim ***** válasza:
Ez mind nagyon szép:D és Én még szeptembertől tanárnak akarok tanulni :"D lehet nagy fába vágom a fejszémet:") De szorítok magának,hogy megkapja az elmaradt fizetését ;)
2016. ápr. 13. 20:42
 20/28 A kérdező kommentje:

"Én még szeptembertől tanárnak akarok tanulni "

Egy tanács: ha már tanulsz olyat tanulj aminek értelme is van (pénzügy közgáz jog IT mérnök). Tanári papír = wc papír.

Vagy másik térfél: valami jó kétkezi szakma. Egy jó burkoló villanyszerelő asztalos aranyat ér.

Tanárnak ne menj. Ha már idióta bohócot idegroncsot akarsz magadból csinálni szar pénzért arra van könnyebb út is amihez tanulni se kell.

2016. ápr. 13. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!