Eötvös József Gimnázium, vagy Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium? Miért? 14/L
Kb. mindkettő azonos erősségű, ugyanolyan jók a tanárok, színvonalasan tanítanak, és jó a közösség. A Veres Péter hátránya, hogy talárt kell hordani.
Pár infó a sulikról:
Eötvös:
Szakkörök: magyar, matek, kémia, biosz, töri, földrajz, angol, sakk, bridzs, színjátszó, újságíró, média, Budapest-szakkör, MUN (Model United Nations - Model ENSZ), filmklub, énekkar
A szaktantermek jól felszereltek, 25 ezer kötetes a könyvtár. Humánosoknak kötelező a kultúrcsütörtök, ami általában városnézést/múzeumba járást jelent.
Sok a csoportmunka(ezáltal az osztályközösség fejlesztése), sok kiselőadásos project van, önálló kutatások, pályamunkák, kísérletek stb., így a tanulás hatékonyabb és izgalmasabb. A kultúrára nevelésre is nagy hangsúlyt fektet. Sok program van (pl. Eötvös-napok, a Nulltábor meg felejthetetlen).
Sportlehetőségek: kosárlabda, röplabda, kézilabda, floorball
3 tornaterem van + kosárlabdapálya + konditerem
Külföldi tanulmányutak és diákcserék is vannak. Partnerintézményei: 1 lengyel, 4 német, 2 olasz
Veres Péter:
Szakkörök: magyar, töri, matek, fizika, kémia, biosz, német, angol, latin, csillagász, fotó, rajz, kínai, francia, programozásiismeretek, színjátszókör, zenekar, néptánc, furulya, citera
Sportlehetőségek: Röplabda, kosárlabda, tenisz, zenésgimnasztika, erőnléti edzés, fiú- és lánylabdarúgás, aerobik
Van tenisz-, foci- és strandröplabda-pálya.
A termek jól felszereltek, 22 ezer kötetes a könyvtár, van az iskola egész területén WiFi.
Vannak diákcsereprogramok. Partnerintézmények: 2 német, 3 erdélyi, 1 lengyel. Az iskola részt vesz partneriskolai rendezvényeken és laborgyakorlatokon az ELTE, a Műegyetem és a Semmelweis Egyetem révén.
Nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti és egészségnevelésre is.
Összességében:
A döntés a tied, de én az Eötvöst választanám :) Nekem mindig is szimpatikusabb volt, ismerőseimtől hallottam, hogy eléggé lepukkant kívülről a Veres Péter épülete is (ez persze nem azt mutatja, hogy belülről is ilyen!).. Meg szerintem az Eötvösben több sulis program van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!