A SOTE-sok egy része tényleg lenézi a vidéken tanuló orvostanhallgatókat?
Nekem mondjuk a legjobb barátnőm pont kivételt képez, de ő is szokott panaszkodni, hogy sajnos sok szaktársa valóban elég sznob. Azt tapasztaltam, hogy ez nem csak a SOTE-n van így, az ELTE, BME tanulói is előszeretettel hiszik azt, hogy ők már csak azért is jobbak, mert a fővárosban tanulnak.
Mondjuk szerencsére ezek a hallgatók csak a hangos kisebbség. A többség köztük is normális, csak az nem tűnik fel. :)
Igen, vannak ilyenek, de ők a hangos kisebbség...:)
(egy SOTE-s)
mondjuk én tanultam vidéki egyetemen és fővárosiban is és a színvonal között hatalmas különbség van. a legnagyobb egyetemeken Budapesten tényleg nagy az elvárás és a legjobb tanulókat tudhatják maguknak és nem is fognak szerintem a színvonalon csökkenteni. A vidéki egyetemeken meg sokszor minimális ponthatárral be lehet jutni, van ahol pedig alig bírnak összeszedni pár embert,hogy elindíthassák a szakot... itt valószínűleg ugyanazzal az elvárással nem sokra mennek.
Vidéken 4-5 voltam végig, BME-n örültem a 2-esnek... Igen, vannak rá példák, hogy lenézik, de a vidékiek is sokszor átesnek a túloldalra a pestiekkel kapcsolatban... a többség szerintem meg nem foglalkozik ilyenekkel
"A vidéki egyetemeken meg sokszor minimális ponthatárral be lehet jutni, van ahol pedig alig bírnak összeszedni pár embert,hogy elindíthassák a szakot..."
Más szakokon (illetve egész karokon is) előfordul ez, de orvosin/fogorvosin hagyományosan 400 fölött van a ponthatár, illetve két emelt érettségit kell magas százalékra megírni. Vidéken és Pesten is. Szóval az elvárásokból nem kell lejjebb adni vidéken sem.
Ne viccelj.
SE-ÁOK/FOKra 430-440 közötti pontot kell elérni, hogy bejuss.
Vidékre volt 390 is, de még lehet kevesebb is. Most pontosan nem tudom, sose néztem. Ez kb. 40 pont különbség. Az tudod, mit jelent? Egy fél érettségit majdnem :D Amíg a SOTE-s cimbi elér 85%-ot, addig neked elég 45%-ot valamiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!