Milyen Budapesten a II. Rákóczi Gimnázium, az Óbudai Gimnázium és a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium?
Azért nem igaz, hogy a kitűnőeket veszik fel az Óbudaiba, annyira nem erős az a suli.
Egyébként ezek közül a középiskolai rangsor szerint tényleg az óbudai a legerősebb, de most van először benne a középiskolai rangsorban, szóval nem tudom. Emelt érettségire a legtöbb tantárgyból jól felkészítenek, van pár versenyszervezés meg OKTV-felkészítés is, de ez nem hangsúlyos, nem kell mindenkinek versenyezni, sőt, nagyon kevesen mennek bele. Vannak bel- és külföldi tanulmányutak. Egyet értek viszont, hogy az épület szerintem is lerobbant.
A Kőrösi és a Rákóczi szerintem egy szinten van, mind nyelvoktatásilag, mind színvonalilag. A Rákócziban baromi jó a közösség, jó a légkör, modern az épület, fel van újítva. Van egy csomó program, pl. virrasztás, mindenféle est, sportlehetőségek tárháza mindenféle.
A Kőrösinek csak a kéttanáról tudom, hogy baromi színvonalas, erős.
Attól függ, melyik Kősöriről van szó.
Mert Budapesten kettő van.
A 17. kerületi nagyon gyenge iskola, rossz a közösség, ahány ismerősöm jár oda, mind utálják.
Én is a 17. kerületben élek, szóval ismerek pár embert, van olyan ismerősöm, aki az általános iskola részben nyolcadikos és csak azért meg oda, mert valószínűleg a többi megjelölt helyre nem veszik fel.
A másik egész tűrhető.
Az Óbudaiba egyáltalán nem csak "hű de jók" járnak, csak ott ugye nincs szóbeli, jobban számít a központi és a jegyek. Az igazgató szereti az mondani, hogy nagyon jó eredmények kellenek felvételhez, de igazából ideiglenesen az első 5-nek nincs annyi pontja :D 60 ponttal kitűnő mellett simán felvesznek. Nekem is tök szimpatikus volt annó.
A Rákóczi hasonló szintű az Óbudaihoz, csak másban jó.
Egyébként elég jó vélemények vannak róla, az odajáróktól.
Én az Óbudaiba járok.
Egyáltalán nem a kitűnőket veszik fel.
Engem úgy hogy megjelöltem minden tagozatot az 56 pontommal és 4.5-ös átlagaimmal a 218.(!!!!:D)helyről vettek fel.
Én nagyon szeretem ezt a sulit.
A tanárok többsége jófej és segítőkész, és szerintem a légkör is nagyon jó :)
Utolsó kérdésedre válaszolván elég soks port közül választhatsz. Foci, kézi, röpi,kosár. Van falmászó "szakkör" is, színjátszó meg énekkar. Én ennyiről tudok.
Szerintem nagyon jó suli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!