Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen Budapesten a II....

Milyen Budapesten a II. Rákóczi Gimnázium, az Óbudai Gimnázium és a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium?

Figyelt kérdés
Melyik ezek közül a leggyengébb? Milyen az oktatás, a légkör? Mennyire modernek? Milyen szakkörök, programok vannak?

2016. febr. 20. 18:47
 1/7 anonim válasza:
Szia :) Én is ezekre a helyekre jelentkeztem (bár ezek közül én nekem a legjobban a Kőrösi tetszik.Kívülről, belülről is és ismerősöm szerint is nagyon jó hely, jó a közösség, tanárok is, de ezt igaziból mindenki maga dönti el) a Rákóczi is jó, csak az nekem mondjuk messze van és kicsit nehéz is és olyan szakok nincsenek meg nyelvek amiket én szeretnék tovább tanulni (német, angol) Óbudai kicsit lerobbant (jó ezt te döntöd el ha megnézed, lehet neked jobban bejön) na és ott jól tanítanak, kicsit nehéz, és azt hallottam,hogy jeles, kitűnő gyerekeket vesznek fel (ztán nem tudom). hehe :) Szerintem olvasd a honlapjaikat, hívd fel a sulikat ha valami kérdésed van ők jobban tuddják ezeket. Hát nem tudok többet nem akarok semmi rosszat mondani. Tudod, járj utána :)
2016. febr. 20. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Azért nem igaz, hogy a kitűnőeket veszik fel az Óbudaiba, annyira nem erős az a suli.

Egyébként ezek közül a középiskolai rangsor szerint tényleg az óbudai a legerősebb, de most van először benne a középiskolai rangsorban, szóval nem tudom. Emelt érettségire a legtöbb tantárgyból jól felkészítenek, van pár versenyszervezés meg OKTV-felkészítés is, de ez nem hangsúlyos, nem kell mindenkinek versenyezni, sőt, nagyon kevesen mennek bele. Vannak bel- és külföldi tanulmányutak. Egyet értek viszont, hogy az épület szerintem is lerobbant.

A Kőrösi és a Rákóczi szerintem egy szinten van, mind nyelvoktatásilag, mind színvonalilag. A Rákócziban baromi jó a közösség, jó a légkör, modern az épület, fel van újítva. Van egy csomó program, pl. virrasztás, mindenféle est, sportlehetőségek tárháza mindenféle.

A Kőrösinek csak a kéttanáról tudom, hogy baromi színvonalas, erős.

2016. febr. 20. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, melyik Kősöriről van szó.

Mert Budapesten kettő van.

A 17. kerületi nagyon gyenge iskola, rossz a közösség, ahány ismerősöm jár oda, mind utálják.

Én is a 17. kerületben élek, szóval ismerek pár embert, van olyan ismerősöm, aki az általános iskola részben nyolcadikos és csak azért meg oda, mert valószínűleg a többi megjelölt helyre nem veszik fel.

A másik egész tűrhető.

Az Óbudaiba egyáltalán nem csak "hű de jók" járnak, csak ott ugye nincs szóbeli, jobban számít a központi és a jegyek. Az igazgató szereti az mondani, hogy nagyon jó eredmények kellenek felvételhez, de igazából ideiglenesen az első 5-nek nincs annyi pontja :D 60 ponttal kitűnő mellett simán felvesznek. Nekem is tök szimpatikus volt annó.

A Rákóczi hasonló szintű az Óbudaihoz, csak másban jó.

Egyébként elég jó vélemények vannak róla, az odajáróktól.

2016. febr. 20. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:
A kőrösibe mennyi a ponthatár az 5 évfolyamos angolra?
2016. febr. 21. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Kedves #4-es, még mindig nem tudjuk, melyik Kőrösire gondolsz :(
2016. febr. 21. 16:04
 6/7 anonim válasza:

Én az Óbudaiba járok.

Egyáltalán nem a kitűnőket veszik fel.

Engem úgy hogy megjelöltem minden tagozatot az 56 pontommal és 4.5-ös átlagaimmal a 218.(!!!!:D)helyről vettek fel.

Én nagyon szeretem ezt a sulit.

A tanárok többsége jófej és segítőkész, és szerintem a légkör is nagyon jó :)

Utolsó kérdésedre válaszolván elég soks port közül választhatsz. Foci, kézi, röpi,kosár. Van falmászó "szakkör" is, színjátszó meg énekkar. Én ennyiről tudok.

Szerintem nagyon jó suli :)

2016. febr. 23. 00:58
 7/7 anonim válasza:
Szia! Én a 3. kerületi Kőrösibe járok, de nem ajánlom, kaotikus az egész hely minden téren, én is most fogok váltani...
2016. nov. 30. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!