Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Budapesti gimnáziumok: Ady,...

Budapesti gimnáziumok: Ady, Európa 2000, Madách, Kőrösi Csoma Sándor, II. Rákóczi Ferenc?

Figyelt kérdés

8.-os vagyok, hamarosan megyünk iskolákat látogatni. Olyan suliba szeretnék menni, ahol az angol nyelvet nagyon jól tanítják. Ha tudna valaki írni a fent található gimnáziumokról, nagyon megköszönném! Érdekelne az oktatás, a társaság, stb.

Vagy esetleg milyen jó iskolák vannak még ezeknek a környékén?

Köszi! :)

2012. szept. 26. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Hát ezeknek az iskolának szintileg közünk sincs egymáshoz, na mindegy:DDDDDDD

- Madách - eléggé elismert, inkább humán mint reál beállítottságú gimnázium, csak jókat lehet róla hallani, nagyon nyomatják a nyelveket.:]

- Kőrösi - SEMMIKÉPP! El se menj a nyílt napra. Nem is az a baj, hogy fizetős, de kb a semmit fizeted ki, maga az épület és a tantermek lepukkantak, a tanárok elmebetegek, ja, és az a 3.óra körül az osztály 30%-a már be van szívva. Legjobb barátnőm 2 évet lehúzott ott(idén ment el), pedig szőke nagymellű okos lányként nem éppen vele volt a baj, szóval nem éppen egy bosszú vélemény volt, mindennap hallgattam a történeteit.:D

- Ady - olyan átlagos színvonalú gimnázium, semmi extra igazából, szerintem olyan 3. helyként bejelölhető. Amelyik csaj odament, annak olyan tök átlag intelligenciája volt, meg akikkel beszélgettem nyílt napon, azok is olyan átlagok voltak értelmileg:D de a csaj szereti, szerinte nincs a sulival baj. olyan közepes.:]

- Európa 2000 - látom buksz a fizetős sulikra:D na, anyám főnökének a lánya idén érettségizett ott.(XD) hát a nyelvet nagyon durvát nyomatták, meg voltak cserediák programok, az épület szép, szóval összeségében nem rossz. a tanárok olyan közepes színvonalúnak mondták mindig is.

- II.Rákóczi - hát elég sokat elmond róla, hogy nem nézik a központit:D egy csajt ismerek aki oda ment, na ő síkhü*lye, szerintem...ne:D

+1 : mivel látom hajlasz a fizetős sulikra.. nos, akkor ajánlom neked a Xantust.:D hát az épületet ha meglátod akkor megfogsz halni, mert valami állat..:D de komolyan. a színvonal nagyon jó, van kéttan szakközép és gimi része, az igazgató olyan mint egy mikulás, a tanárok korrektek. 60 ezer/félév, tehát havi 10 ezer, de fizetik a cserediák programokat meg minden. és öö kb 3/10 ember sznob csak:D nehéz ám bekerülni..de ajánlom. ja és ilyen izé kaja-rendszer van, hogy megrendelheted te előre, hogy mit akarsz enni..szerintem tök zsír:D

2012. szept. 26. 21:13
 2/9 klopusz ***** válasza:

Szia!

A Madách gimiről én is csak jókat tudok mondani. Tesóm lánya ott tizedikes, az enyém most kezdte a kilencediket. Mindketten ötéves tagozatra járnak. Jó iskolai és osztályközösség, jófej tanárok. Nyelv heti 12 órában. Nincs klikkesedés, nincsenek plázacicák. (Szerintem ez igaz az egész sulira, de erre a két osztályra biztosan.) Kicsit "régimódi" iskola, már ami a viselkedést, etikai normákat illeti (órai fegyelem, egymás tisztelete stb.). Ünnepélyeken matrózblúzos.

Kőrösi. Én csak a XVII. kerületit ismerem, az nem fizetős, sima állami. Olyan "futottak még" kategória. A lányom volt osztályából négyen mentek oda - mert erősebb suliba nem vették fel őket, pedig nem hülyék (négyes-ötös nyolc éven át), csak elszúrták a központit.

A fizetős sulikról nekem mindig az jut eszembe, hogy inkább fontos a pénz beszedése, mint a tanítás színvonala. Persze lehet, hogy rosszul gondolom...

Remélem, segítettem!

2012. szept. 27. 08:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem úgy értettem, hogy ezek az iskolák egy szinten vannak, hanem hogy milyen főleg az angol nyelv oktatása és a társaság. Nem kifejezetten fizetős sulikra hajtok, csak ezeket néztem, mert ezek vannak a közelembe ahol angol nyelv oktatás is van. A Xantust ismerem, gondolkodok azon is.

A 3. kerületi Kőrösire gondoltam, de akkor ezek szerint nem éri meg megnézni. Az Európa 2000-en és a Madáchon gondolkodok nagyon..

Köszi a válaszokat, írhattok még!:)

2012. szept. 27. 16:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Eu 2000-be 3 ismerősöm jár.. Mind3 sík hülye. Inkább a pénzre mennek szerintem.

Madách viszont tényleg nagyon jó kis suli. Még (ahogy előttem is mondták) a Xantust tudom nagyon ajánlani. Tényleg jó iskola. Oda is járnak ismerőseim. :)

Ady egy erős közepes. Ázsiai osztálytársam mondta, hogy rengeteg ázsiai jár oda és abszolút egy közepes gimi. Nem rossz, de nem is a legerősebb.

2012. szept. 27. 20:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezek közül csak a Madách, de egyébként Szent László. :) Van matek-angol, speciális angol és emelt angol tagozata is, ez a 3 így külön, plusz több tagozaton tartanak nyelvi előkészítőt is (heti 12 angol óra 9. osztályban), ezek a biosz-kémia, tömkomm és informatika tagozatok. Én nagyon ajánlom neked.

A Karinthy is nagyon jó, bár az kéttannyelvű.

2012. szept. 30. 17:07
 6/9 anonim válasza:
Én az Adyba jártam Budapestre, ha nyelvet akarsz jól megtanulni oda NE menj. Minden évben más tanárunk volt, és mindig előröl kezdték tanítani az egészet.
2012. nov. 24. 22:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első válaszolóval!A Xantus János Gimnázium nagyon jó, és nagyon szép is.És angyon megéri ha már fizetős gimibe akarsz menni!! Sok sikert! :)
2013. febr. 23. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:
*nagyon
2013. febr. 23. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Végül hová jelentkeztél?
2013. márc. 23. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!