Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az újbudai József Attila...

Az újbudai József Attila Gimnázium mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Jó és rossz tapasztalatok ?

2016. febr. 17. 22:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%

igen, egyetértek

a móriczba be sem hívnak ha eléred a 60 pontot( nem nagy kihívás) és a 4.7es átlagot, szinte biztos hogy bejutsz

pedig azért sokkal jobb iskola.

2016. febr. 20. 22:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem értem a hozzászólásodat...

Évről évre magasabb ponttal hívnak be a Jóskába, pár éve 103, majd 105, tavaly előtt 109 tavaly 115. Szerintem 113-115 már elég magas. Nem egy versenyistálló, aki ilyet szeretne, menjen a Berzsenyibe vagy az Eötvösbe. De aki akar, tud tanulni. Nyelvekben szerintem erősebb, de aki mást akar, tud mást is tanulni. Amúgy meg olyan, mint az összes gimi, tanulni kell és kész.

2016. febr. 21. 05:29
 13/14 anonim ***** válasza:
Ami engem illet nem tájékozódtam olyan alaposan a Jóska felvételi határairól, mint más iskolákéról azért lepődtem meg. Ettől függetlenül a ponthatár afféle anomália. Egyrészt azt tükrözi, hogy magas pontszámokkal is sokan keresik az iskolát, másrészt, hogy ez a gimnáziumi rangsorban már nem köszön vissza. Az esetemben több opcióból a jobb megközelíthetőség játszott szerepet (pl. a Móriczhoz képest) feltehetőleg nem egyedül vagyok ezzel így. Ettől függetlenül ez még lehet viszonylag jó suli, ahol a jelek szerint nem hajtják túl a diákokat.
2016. febr. 21. 18:59
 14/14 Lávalány ***** válasza:
100%
A Jóska az egyik legjobb suli a világon és nem elfogultságból mondom, aki azt gondolja hogy a kamaszkorát akkor tölti el jól ha egy kiválónak mondott iskolába jár, ami versenyistálló és a beledet is kitanulhatod akkor is alig érsz el valamit, az menjen nyugodtan. De aki egy jó egyetemre szeretne menni vagy egy nyelvvel szeretne foglalkozni vagy éppen eredményes versenyképes állást szeretne magának az nyugodtan jöhet ide. És megkérdezném azokat akik folyamatosan lefikázzák az iskolát, hogy akkor számukra mi jeleneti a JÓ iskolát. Hiszen a Jóskában mindig remek a hangulat, néhány tanár kivételével a többi kiváló, a nyelvoktatás az egyik legjobb és a többi eredménye sem olyan rossz az iskolának. Azon pedig el lehet gondolkozni hogy miért viszik fel mindig a ponthatárokat, talán azért mert az a rengeteg diák aki ide jelentkezik és nem kevés kitünő diák van köztük, nem akarja kitanulni a belét, de szeretne egy olyan jövőt magának ami állás szempontjából biztonságos lesz, mivel a Jóskából tanultabb és értelmesebb emberek kerülhetnek ki, mint az Eötvös vagy másik elit iskola stréberjei. Elnézést az erős kritikáért.
2016. márc. 2. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!