Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE-vel vagy BME-vel járnék...

ELTE-vel vagy BME-vel járnék jobban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 

Érettségi előtt állok, matek biosz faktom van , és ezekből is szánékozom érettségini. Közép matekkal és emelt biosszal akarom megcélozni az egyiket a fent emített két egyetem közül.Hova éri meg jobban továbbmenni? ELTE TTK-ra biológusnak, majd továbbfejleszteni magam, mint immunológus/mikro biológus , vagy BME gépészmérnöki karára? 

A válaszokat előre is köszi!

2016. febr. 16. 18:35
 1/3 anonim ***** válasza:

A gépész elég távol áll ettől, és oda fizika fakt+matek kellene, esetleg infó érettségi (sokan kiváltják vele a többi tárgyat), biztos vagy ebben? Nehéz, de jó a képzés, ha sikerül diplomát szerezned, elhelyezkedésed majdnem biztos lesz, viszont szerintem te ezekkel a faktokkal nem oda készülsz.

Sima biosz se egyszerű, sokat kell tanulni ott is, mint BME-n, de mesterrel igen jók az esélyek.

2016. febr. 16. 19:58
 2/3 anonim ***** válasza:
ELTE biológus szakra nagyon sok dolog építhető.
2016. febr. 17. 18:53
 3/3 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy ELTE biológus szakra nagyon sok minden építhető, de én a helyedben nem jönnék ide, ha nem ez lenne életem álma... Sajnos nagyon gyakorlatiatlan, és sokkal nehezebb, mint azt a legtöbben gondolnák. Aztán az egy dolog, hogy nehéz, a másik, hogy szinte használhatatlan, gyakorlatiatlan tudást ad. 477 ponttal jöttem ide annak idején hatalmas lelkesedéssel, nagy álmokkal, és biokémiával szerettem volna foglalkozni, de sajnos most is a rendszertant meg a növényszervezettant bújom... 2 szigorlat van nálunk: állattan és növénytan (mindkettőnek van rendszertan és szervezettan része), és sajnos annyira nagy hangsúllyal szerepelnek a tantervben a növényes-állatos tárgyak, hogy a biokémiával már nem is foglalkozom túl sokat, mert kell az idő a többi tárgyra. Szerintem leginkább annak éri meg idejönnie, aki ökológus szeretne lenni... Ha az anatómia, stb. érdekel, akkor ott az orvosi, ami még ha nehezebb is, de legalább használható tudást ad, a gyógyszerészet meg a magamfajta kémiarajongóknak lehet jobb választás. Ha pedig a BME érdekel, esetleg biomérnöki kar? A BME persze ahogy én hallom ismerősöktől, szintén kegyetlen egy hely, de megint csak azt tudom mondani, hogy szerintem többre mész vele, mint azzal, hogy növények latin neveit kántálod. No meg egyszer egy biomérnök ismerősöm elkezdte, hogy bioszra kellett volna mennie, mert az úgyis könnyebb... Megmutattam neki az aheti fajlistát, és máris nem irigyelt engem annyira.)))
2016. jún. 12. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!