Mikor van szükség kreditelismerési eljárásra?
Figyelt kérdés
Számomra nem derül ki a leírásokból...
Van egy mesterszak, ahova mennék. Az alapdiplomám nem olyan szakirányú, amit alapból elfogadnak, így megnéznek 3 témakört, hogy van-e abból elegendő kreditem. Van.
Szerintem a kreditelismerés vagy itt jön be, hogy nem fogadják el közvetlen a diplomát, hanem így témakörönként kell a dolgot nézni. Vagy ami szerintem valószínűbb, hogy ha nincs meg témakörönként a szükséges kredit, akkor kell ilyen kérvényt leadni és akkor felvehetnek, de akkor vállalom, hogy pótlom a hiányzó kreditet 1 éven belül.
Melyik az?
2016. febr. 15. 10:32
1/2 anonim válasza:
Utóbbi. 1 vagy másfél év van rá, hogy pótold, de előtte ugye nyilván meg kell felelned az elbeszélgetésen. Tehát például egy nagyon szélsőséges példával élve, ha van egy andragógia bsc-d, akkor a gépészmérnöki msc felvételijén elég vszínű, hogy meghúznak. Sőt igazából ebben az esetben azt hiszem már ugye ott megdől a dolog, hogy nincs elég kredited, amit be tudnak számítani, ha mégis van, ahogy ugye írtad, akkor meg az alapképzés tárgyaiból kell megcsinálnod az előírtakat. De arra készülj fel, hogy az nagyon rázós év lesz. És még annyi, hogy a mester felvételi elbeszélgetés előtt jó előre ezt a kreditelimerést levelezd le a tanulmányi osztályukkal, hogy pontosan mit is fogadnak el.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem a dolgot. Ha mind a három témakörből megvan a kért kreditmennyiség, akkor is kell ez? Vagy csak akkor kell? Vagy csak akkor, ha nincs meg a témakörönkénti kreditmennyiség?
2016. febr. 15. 11:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!