Igazam van, hogy a közlekedésmérnöki szak könnyebb mint a gépészmérnöki?
Köszi. És ezt mire alapozod? :-)
Szerintem a közlek nem lehet a gépésszel egy szinten... :-)
Értem, mondjuk kinek mi a nehéz, de én eddig úgy hallottam a gépész nehezebb főleg mert szivatósabb tárgyak vannak, bár olyan sokaktól még nem hallottam véleményt, hogy ezt biztosan el is higgyem... :-)
Valaki még véleményt?
Én jártam a SZE közlekedésmérnöki szakára, sok gépészt is ismertem. Azért mondják, hogy a közlek könnyebb, mert ott kevesebb a szivatós tárgy.
De pl. matek 1,2,3; mechanika 1,3; mérnöki fizika,elektro, info 1,2 meg egy csomó töltelék tárgy ugyanaz, ugyanarra az órákra járnak gépészek, közlekesek is.
A hő és áramlástan közleken a gépész hő és áramlástan 1,2-vel egyezik meg.
Viszont közleken nincs hő és áramlástan 3,4. Nincs mechanika 2,4,5. Nincs méréstan és egyéb nehéz tárgyak.
Szóval összességében a közlek könnyebb mert amíg ott egy félévben van 2-3 nehéz tárgy, addig a gépészeknek van 4-6.
BME-n a szakirányválasztás előtt a tárgyak 90%-ban megegyeznek a két szakon (ha jól tudom), és utána is sok az átfedés. A tárgyak nehézségében nem hiszem, hogy lenne érdemi különbség. Ellenben a közlek karon hírhedten embertelenebbek a tanárok, mint a gépészkaron. Úgyhogy én GÉPÉSZKÉNT a közleket mondanám nehezebbnek.
Hogy más egyetemen mi a helyzet, azt nem tudom.
köszönöm a válaszokat! közlekre megyek minden bizonnyal, de nem azért mert könnyebb (bár a kérdésemből lehet ez jön le) hanem inkább mert az jobban érdekel.
Véleményeket ugyanúgy várok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!