Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gazdaságinformatikus vagy...

Gazdaságinformatikus vagy műszaki menedzser?

Figyelt kérdés

Előnyök, hátrányok? Személyes tapasztalatok? Ezeket a szakokat végzettek véleménye érdekelne a leginkább! :) Fizetés? Nehézség? Budapesten melyik suliban érdemes elvégezni valamelyik szakot? Mesterképzésnek mit lehet választani? Ez a kettő szak együtt is működhet? Melyiket keresik jobban a munkáltatók? Mit csinál egy gazdaságinformatikus és egy műszaki menedzser? Mi a feladata, milyen munkakörben dolgozik?

Köszi előre is az intelligens válaszokat! (Nem kérek oltásokat a szakokkal kapcsolatban! Köszi!)

2016. febr. 11. 21:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"#8-as: az egyik szakra jársz, hogy ennyire tudod?!"

Nem, mivel már végeztem. Szóval lehet van rálátásom a dologra.

"Egyébként gazdaságis óra MI-n is van, úgyhogy ennyiből szerinted ez a szak is majdnem ugyanolyan lehet, mint a gazdinfó."

Te mégis miről beszélsz? Minek kell adni a hülyét?Leírtam, hogy a legtöbb egyetemen(felsoroltam pár kivételt, mert igen, van ahol a közgáz hangsúlyosabb) a proginfó tantervre épül. Kevesebb analízissel, numerikus analízissel, de több valszámmal, statisztikával és opkuttal. Fél évvel hosszabb is a képzés, így talán belefér az + ~30 kredit közgáz.

2016. febr. 12. 12:02
 12/13 anonim ***** válasza:

"Annyit tudok, hogy a műszaki menedzser egy kamuszak, nem mész vele semmire."

kedves 4es

borzalmasan nem értek veled egyet

most végeztem OE-n műszaki menedzserként, a végzettek (akik nem tanulnak tovább) harmadának már most van munkája, vagy Bosch-nál, vagy T-Systems, de van akit a Mercedes vitt el, egyik ismerősömet meg valami más elektronikai cég; logisztika, minőségirányítás, informatika vonalra

akikről tudok, azoknak a kezdő fizetése netto 220-260 között van, szóval egyáltalán nem felesleges büfészak...

ennek ellenére inkább a gazdaságinformatikát ajánlom ha az a terület érdekel, mert a műszaki menedzser mint láthattad, iszonyat tág, tényleg, szóval ha még nem tudod biztosan mi érdekel, akkor való inkább neked

mint mondtam, van olyan végzett ismerősöm, aki pénzügyesként, valami informatikai részlegen, logisztikusként, minőségirányítási szakmérnökként (nem is értem hogy), projektasszisztensként helyezkedett el

2016. febr. 14. 13:17
 13/13 A kérdező kommentje:
Műszaki menedzser után lehet szakosodni minőségellenőrnek/minőségügyi mérnöknek?
2016. febr. 14. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!