Passzív félév vagy kiiratkozás? Nem sikerült jól a félévem, máshová szeretnék jelentkezni. Ilyenkor melyik a jobb megoldás?
Figyelt kérdés
Az aláírásokból kettőt nem szereztem meg, a 6 vizsgából kettő van meg. Automatikusan törlik a hallgatói jogviszonyomat? Kell-e a TB-t fizetnem, ha megszűnik a jogviszonyom, vagy ha passzív féléven vagyok? Az "elvesztegetett" félév képzési díját vissza kell fizetnem?2016. febr. 7. 18:17
1/3 anonim válasza:
Nem adtál meg elég ifót, a pontos válashoz.
Első féléved volt felsőoktatásban? (ha igen akkor nem kell visszafizetned semmit akár alap akárosztatlan képzésen vagy, akkor semm ha úgy döntesz nem folytatod)
Nem törlik automatikusan a hallgatói jogviszonyodat, mindíg az előző 2 db. aktív féléved számít, ami alapján valakit elbocsájthatnak ha nem teljesíti az előírt kreditmennyiség 50 vagy most már talán 60%-át. (mikor én jártam 50%volt)
Ha passzív féléven vagy nappalis hallgatóként akkor nem kell fizetned -egyébként nem TB- hanem egészségügyi szolgáltatási járulék a neve amit annak kell fizetni annak aki nem nappalis diák és nem dolgozik és semmilyen ellátásban nem részesül szociális alapon.
2/3 anonim válasza:
Ha máshova szeretnél jelentkezni és most a héten beadod a felvételidet és valószínüsíthetően felvesznek, akkor ne iratkozzál ki. Menjél passzívra. Ha vettél fel tantárgyakat, akkor add le azokat, és a státuszodat a Neptunban állítsd passzívra, jelentkezzél ki a tavaszi félévről ezáltal. Ha passzívon vagy nem kell tb-t fizetned és diákmunkában is dolgozhatsz valamelyik diákszövetkezetnél. Ha máshol felvesznek és szerzel bármilyen diplomát erre a félbehagyottra sem kell visszafizetned semmit. Ha kiiratkozol és nem dolgozol kell fizess tb-t. Ha biztosan tovább mész, ne iratkozz ki, passzíváltass. A most megszerzett kreditjeidet meg ha olyan helyre mész beszámíttathatod, akár szabadon választhatókként is, ha akarod.
3/3 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm a részletes választ. Sokat segített!
2016. febr. 9. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!