Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A 67 pontos központival...

A 67 pontos központival (magyar 37, matek 30) és max. (kitűnő) vitt pontokkal 2016-ban lehet-e esély a szóbelire a Bp-i Eötvös, Madách, Kölcsey gimikbe NYEK-re (angol) tagozatra?

Figyelt kérdés
Az Eötvös gimi földrajz és kémia, valamint angol és a többi iskola angol szóbelijén milyen feladatok szoktak lenni, az elbeszélgetésen mire kíváncsiak ezekben a sulikban? Nem az a kérdés, hogy nehéz-e, meg ment-e, hanem konkrétan kinek-mi volt?

#angol #Madách #Eötvös #Kölcsey 2016 központi felvételi
2016. febr. 3. 11:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Azt írták már, hogy az Eötvös felejtős, így ezt nem részletezném tovább, én is egyetértek az előttem szólókkal, max hozott pontokkal, 77 írásbelivel szóba sem áltak velem.

Madách az nagyon kérdéses, én ahhoz sem fűznék sok reményt :( Ott elég hülyén pontozzák a szóbelit, kb. csak a szimpátia számít. 40 pont a magyar része, 40 pont az angol. Angolnál mondatkiegészítés van (I haven't been in...; I want to be...; stb. ilyen mondatokat kell kiegészíteni), magyarnál pedig kapsz két képet, és az egyiket kell kiválasztani, ami majd a beszélgetésetek témája lesz magyarul.

Kölcseybe behívnak szóbelizni ;) :) Oda sok esélyed van!!

Berzsenyibe szerintem be fognak hívni, legalább is a tavalyi ponthatár szerint behívnának szóbelire, pláne hogy a max. hozott pontod megvan. Ott magyarból mondatelemzés, illetve nyelvtani feladatok vannak, olyanok, mint a honlapon a mintafeladatos résznél. Angolból pedig kép megadott témájáról kell beszélgetni, folyamatosan.

2016. febr. 4. 17:07
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
Eotvos, Madach eselytelen. Kolcseybe biztosan behivnak!
2016. febr. 4. 20:21
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,de közben még lett 3 pont magyarból,így 40 és 32 ,összesen 72 pontom lett,így melyik suli az esélyes full kitűnővel?
2016. febr. 6. 13:55
 14/21 A kérdező kommentje:
Ha összejönne mindkettő,Berzsenyi,vagy Kölcsey nyelvi osztálya a jobb?
2016. febr. 6. 14:00
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképp a Berzsenyit választanám a kettő közül.

Mind ranglista, mind az odajárók véleménye és az iskolák hírneve szerint is jobb a Berzsenyi, legalábbis én jókat hallottam róla:)

Lehet, hogy jó a Kölcsey nyelvoktatása, de más téren nem nagyon vetekszik a Berzsenyivel...

2016. febr. 6. 14:13
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

72 ponttal még lehet, hogy a Madáchba is behívnak :)

A többi ugyanúgy esélyes, az Eötvös még mindig nem :S

De mindegy, nagyon jó suli mindegyik, nem vesztesz az Eötvössel semmit :)

Én is a Berzsenyit ajánlom, bár lehetséges, hogy elfogult vagyok, mert oda járok XD

2016. febr. 6. 14:26
 17/21 A kérdező kommentje:
Az Eötvösön kívül mindbe behívtak, a szóbeli már érdekesebb volt! Nem lehet tudni néhány sulinál kit keresnek igazán, beszélsz magadról aztán mégis azt mondják keveset mondtál, pedig sport, színház, család, hobbi, versenyek, stb. elmondva, az volt a kérdés miért mindig a suliról beszél? Mert mondjuk lehet,h így gondolja, meg őket is az érdekli!
2016. febr. 29. 09:40
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Melyiket fogod elsőnek írni ?
2016. febr. 29. 14:31
 19/21 A kérdező kommentje:
Így, hogy az Eötvös kiesett a Madách lett az első, de ott szerintem nem őt keresték, megjegyzéseket tettek, h keveset beszélt magáról, nagyon titokzatos, miért mindig a suliról beszél, az angolját látszik, h a videó-játékokból tanulta, pedig 4. lett az ez évi angol komplex írásbeli versenyen, tavaly meg az egészen 5. akkor egy kolumbiai meg egy dél-afrikai gyerek előzte meg és legyőzte a kéttanosokat is, pedig csak heti 3 órában tanulja az angolt 4 éve! Nem mindegy, hogy honnan tanulta, ha másoktól jobban tud, akik minden nap ezzel foglalkoznak? Szóval érdekes az a suli, nem tudom kit keresnek, ha valaki tudja, írja meg!A második a Berzsenyi, de az is necces, mert kb 270-en voltak 30 helyre, abból csak egy szak van, az angol-német, ahol max 12 fő fér be a 270-ből. Szóval nehéz, aztán a Kölcsey van,(3. helyen) ami holnap lesz, ma még van egy II. Rákóczi szóbeli, az Árpádon túl vagyunk, az elvileg jól ment, az Óbudai van még, de ott nincs szóbeli, az az utsó! A Budai Középsikola kéttanja volt, de sztem az sima ügy, mondták is, h ne felejtse el őket, ha majd híres lesz, sztem tudták, hogy ő a szint felett van. Így nem tudom mi lesz!
2016. febr. 29. 15:41
 20/21 A kérdező kommentje:
A Madách sajnos felejtős, lehúztak a szóbelin nagyon, Berzsenyi 12 fős helyére (nyelvi tagozat) 72. helyről mennyi az esély? Kölcseyben a 27. helyen vagyok (nyelvi fél osztály), a többit még nem tudom. A Berzsenyit szeretném nagyon! Már most láttam, h kb. 5-en kiestek előlem, mert a másik nyelvi szakra jobb a helyük, de van-e realitása, hogy még kb. 60-an más sulit, vagy tagozatot választanak előttem?
2016. márc. 7. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!