A 67 pontos központival (magyar 37, matek 30) és max. (kitűnő) vitt pontokkal 2016-ban lehet-e esély a szóbelire a Bp-i Eötvös, Madách, Kölcsey gimikbe NYEK-re (angol) tagozatra?
Azt írták már, hogy az Eötvös felejtős, így ezt nem részletezném tovább, én is egyetértek az előttem szólókkal, max hozott pontokkal, 77 írásbelivel szóba sem áltak velem.
Madách az nagyon kérdéses, én ahhoz sem fűznék sok reményt :( Ott elég hülyén pontozzák a szóbelit, kb. csak a szimpátia számít. 40 pont a magyar része, 40 pont az angol. Angolnál mondatkiegészítés van (I haven't been in...; I want to be...; stb. ilyen mondatokat kell kiegészíteni), magyarnál pedig kapsz két képet, és az egyiket kell kiválasztani, ami majd a beszélgetésetek témája lesz magyarul.
Kölcseybe behívnak szóbelizni ;) :) Oda sok esélyed van!!
Berzsenyibe szerintem be fognak hívni, legalább is a tavalyi ponthatár szerint behívnának szóbelire, pláne hogy a max. hozott pontod megvan. Ott magyarból mondatelemzés, illetve nyelvtani feladatok vannak, olyanok, mint a honlapon a mintafeladatos résznél. Angolból pedig kép megadott témájáról kell beszélgetni, folyamatosan.
Én mindenképp a Berzsenyit választanám a kettő közül.
Mind ranglista, mind az odajárók véleménye és az iskolák hírneve szerint is jobb a Berzsenyi, legalábbis én jókat hallottam róla:)
Lehet, hogy jó a Kölcsey nyelvoktatása, de más téren nem nagyon vetekszik a Berzsenyivel...
72 ponttal még lehet, hogy a Madáchba is behívnak :)
A többi ugyanúgy esélyes, az Eötvös még mindig nem :S
De mindegy, nagyon jó suli mindegyik, nem vesztesz az Eötvössel semmit :)
Én is a Berzsenyit ajánlom, bár lehetséges, hogy elfogult vagyok, mert oda járok XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!