Miért szombatra terveznek tüntetést a pedagógusok? Lúzerek gyülekezete. Hétfő reggel 8 órára valamelyik főútvonal vagy híd kellős közepére! Akkor esetleg észre is venné valaki!
Ezek normálisak? Tüntetés szombaton? Én is tanár vagyok és csak nézek. Szombaton, hadd ne akadályozzunk senkit, lesznek vagy 100-an (persze otthon a fotelből sokan támogatják…) és az egész egy kalap szart ér.
Szombaton? Miért nem hétfő reggel 8 órára? Mert az esetleg ütne? Mert az esetleg észre is venné valaki?
Munka helyett az összes tanár az utcára az iskolákba meg tanítsanak a narancsagyú barmok. Majd szerveznek oda békemenetet.
Lúzerek egy társasága ez, persze mit is várhatunk mind be van szarva az álláséért és egyeztetne meg tárgyalna… nem tárgyalni kell, hanem bezárni a sulikat nem felvenni a melót aztán hajrá.
"Hol tüntethetnek az állami fizetéses dolgozók munkaidőben? "
Már elmondtam. nem tehetik meg elvileg. De ha ez a sok barom ragaszkodik ahhoz hogy "mit szabad" meg "jaj mi lesz ha.." akkor az lesz ami most van. A nagy szar semmi.
Úgyhogy választhatnak majd hogy
a) vagy odacsapnak ha jogszerű ha nem ha megengedett ha nem
b) kussolnak és tárgyalgatnak tárgyalgatnak tüntetgetnek lesz is belőle kis hírecske 1 mondat majd valahol és semmi se változik
Ez nem annyi, hogy mit szabad, mit nem.
Szerintem a munkaszerződésükben benne van, hogy nem sztrájkolnak, nem szakítják meg a munkát. Ha igen, akkor szerződést szegtek, felszólítják őket, hogy menjenek dolgozni, aztán elkezdenek a nem dolgozók helyett felvenni másokat, akik dolgozni fognak.
És ha olyan a helyzet, akkor végzettség nélkül, nem is probléma, még fejlettebb országokban is csak néhány éve lett elvárás, hogy a tanároknak végzettsége legyen.
És akkor mi lenne a változásokkal, amikért -állítólag- folyik az egész? Abszolúte semmi, van elég sorbanálló tanárjelölt, aki örömmel dolgozik a meglévő feltételekkel is.
"Abszolúte semmi, van elég sorbanálló tanárjelölt,"
Úgy gondolod? És ahhoz mit szólsz (KLIK-es adat) hogy több tucat kémia biol és tesi tanár poszt van betöltetlenül legalább 6 hónapja?
Hol van a "sorbanálló" tömeg ezen helyekre? Tudok helyet ahol több mint 1 éve!!!! nincs kémia tanár. Akármikor felvennénke valakit. Ma odamész holnap dolgozhatsz nem vicc. De a kutya se megy kémia tanári papírral.
Tesi tanárt szintén lasszóval fogdossák és ismerek olyan tesi tanárt aki 4 azaz NÉGY iskolában van párhuzamosan mert 1 iskolának van tanárja 3 másiknak meg nincs. És így oldják meg.
Na vajon hol az a tömeg?
"még fejlettebb országokban is csak néhány éve lett elvárás"
Aha. Ja. Ez mondjunk minél nagyobb baromságot verseny?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!