Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a külömbség a gazdaságinfor...

Mi a külömbség a gazdaságinformatika és a mérnök informatika között?

Figyelt kérdés
bejelöltem BCE-n a gazdaságinformatikát, úgy h ötös vagyok matekból (középszinten). Olvastam, hogy mérnök informatikus képzésen csak azok nem buknak ki, akik kenik-vágják az emelt matekot. Érvényes ez a gazdaságinfóra is?
2010. márc. 28. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Tegyük tisztába a dolgokat. Informatikusként mehetsz programozói matematikusnak, mehetsz mérnök infosnak vagy gazdinfosnak. A progmatosok programozni tanulnak. Jól tudnak, kenik-vágják a matekot mellette. Mérnök infon sok mindent tanulsz, hálózat, hardver, programozás, szoftvertervezés, etc... a gazdinfo meg a nevével ellentétben nem gazdasági informatikusokat képez, hanem közgazdászokat informatikai plusz tudással. De itt nem az informatikán van a hangsúly, legalábbis baromira nem értenek az informatikához. Menj inkább mérnök infóra, ott pedig vállalatirányitási rendszerek szakirányra. Sokkal többet érsz vele.

Amúgy matekot mindkét helyen kell tanulnod, és az egyetem válogatja, hogy mennyire nehéz. Mint friss diplomás, hidd el, az a jobb, ha szívatnak, mert az azt jelenti, hogy nagyobb értéke lesz a diplomádnak.

2010. márc. 28. 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

Az hogy a gazdasági informatikussal max könyvelő mellett lehetsz segéd, a mérnök informatikussal meg szoftver mérnök lehetsz de minimum rendszergazda..

Egyébként meg minek jelölgetsz bármit is ha még a szavak jelentését sem ismered?

2010. márc. 29. 00:09
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

03-28 23:12

A programozók egyike sem tud programozni, max a matematikai hátterét tanítják meg velük a többi meg egyéni képességek szerint...

2010. márc. 29. 00:11
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, deee asszem nem igazán tudom még mindig, hogy a gazdaságinfó is olyan nehéz-e mint a mérnök infó?

Kérlek, ne mondjátok meg, hova kéne mennem. Gazd. inf.-ra adtam be a jelentkezésemet, ez van. Tudom a "szavak jelentését", nem is az a kérdés, csak igazából aggódom, nem b.asznának-e ki az első alkalommal. És nem is igazán láttam még BCEs könyvelősegédet.

Tudom, hogy mérnök informatikával többre mennék, de azt már nem mertem bevállalni.

Még egyszer köszönöm az eddigi segítséget.

2010. márc. 29. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Az előző válaszolókkal nem értek egyet, ők a gazdaságinformatikát abszolút lenézik.

Én gazdinfós vagyok, és szinte uazok a tárgyaink a mérnökinfósokkal, uazt a matekot kell tudni uazt a programozást várják el tőlünk is.Nekünk gazdinfósoknak nincsen villanytan, viszont a közgazdaságtan sokkal szigorúbban és komolyabban, illetve pluszba még vannak gazdasági tárgyaink is.

Én a SZE-n tanulok, ha érdekel bővebben írj.

2010. ápr. 4. 20:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Szia, utolsó!

Írnék, csak nincs kinn az emailed!

2010. ápr. 18. 15:15
 7/7 anonim ***** válasza:

"Olvastam, hogy mérnök informatikus képzésen csak azok nem buknak ki, akik kenik-vágják az emelt matekot."

Ez nem így van. Nem könnyű a matek, de nekem nem volt velem problémám. Úgy, hogy hagyományos érettségi rendszerben (2003) 4-esre érettségiztem matekból (az más kérdés, hogy a matektanárom nem bírt, utáltam is anno a matekot miatta, szerintem alul is teljesítettem). Nem vagyok egy nagy szám matekból (mondjuk segghülye sem), de nem volt vele különösebb gondom. Gyakorlással nagy rutin szerezhető, simán át lehet menni a vizsgákon.

2010. aug. 11. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!