Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Műszaki szakra akarok menni....

BencePapa kérdése:

Műszaki szakra akarok menni. Melyik egyetemre menjek? (debreceni, óbidai, BME, miskolci, pannon, pécsi, SZIE)

Figyelt kérdés
Villamos vagy gépész, illetve járműmérnöki érdekelne. BME tudjuk hogy az első ezekben, de túl magas a ponthatár. Én kb a 320-at célzom meg. Én úgy hallottam hogy az Óbudai a második, de elbizonytalanodtam és én szívesen leköltözök miatta vidékre is. Szóval, valaki fel tudna nekem állítani egy rangsort? Valakinek valamilyen tanácsa, hogy melyikre NE menjek? Köszönöm előre is a válaszokat!

2016. jan. 29. 21:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolóval félig-meddig értek egyet. Abban igaza van, hogy az egyetem neve önmagában nem elég, hanem az általa leírt dolgok valóban fontosak.

Annyiban pontosítanám, hogy szerintem nem egyformák az idegen nyelvek. Elsősorban nagyon kell tudni angolul, mert angol nyelvű a szakirodalom, angolul tartják a konferenciákat és angolul kell publikálni is. Ha angolul tud, akkor jó ha más nyelvet is tud mellette, de ha angolul nem tud akkor megette a fene a francia, olasz és spanyol tudását.

Másrészt, ha nem üzleti-ügyviteli, hanem szakértői típusú munkában gondolkodunk, akkor már nem mindegy, hogy melyik egyetemről van szó, ki volt ott a témavezetője, mit tanult attól, vannak-e nemzetközi publikált eredményei, szakmai referenciamunkái, milyen szakmai kapcsolati tőkéje alakult ki az egyetemi évek alatt és pláne nagyon nem mindegy a diploma szintje (BSc, MSc vagy PhD).

2016. febr. 2. 22:42
 22/25 A kérdező kommentje:

Értelek titeket, és egyet is értek! Szerintetek miért gyakori kérdésekre tettem ki a kérdésem? Miért nem facre? Mint leírtam tudom, hogy nem lehet tökéletes sorrendet felállítani, tudom hogy senki nem ért az összes egyetemhez/főiskolához. Csak az érdekelt, hogy ki van rossz véleménnyel a saját sulijáról, mint én a GDF-ről. Az egy retek, volt és ott hagytam fél év után. Az is érdekel, hogy, aki váltott sulit, mit érzett színvonalban vagy bármi másban. Különböző véleményekből, legalább be tudom lőni, hogy Melyiket érdemes beírnom jelentkezéskor. Év végéig még tudom módosítani a döntésemet, addigis, ha van kedved ellátogathatok a sulikba vagy még utána érdeklődhetek 1-2 dolognak. Ne higyétek már el hogy komolyan csak egy olyan ranglétra alapján, amit a gyakorin kapok, az alapján fogok dönteni -.-' Sokkal komolyabban veszem ennél... Most nem tévedhetek, abban hogy színvonaltalan iskolát választok vagy, hogy olyat, ami szétesik alattam és egy gettó negyed közepén van, ráadásúl hazulról 3 óra az út.

Óbudai nyíltnapján voltam.

Észrevételeim a következők: Színvonalas, ahol a laborok vannak az az épület kicsit régi, és lepusztultnak tünt, DE egész kellemes a környezete, és szívesen lépek be abba az épületbe. Az az épület, ahol a nagyelőadó van az tetszik szép, felújított. A Blaha környéki épületben nem voltam. Koleszokban sem voltam. De az viszont hátrány, hogy 2 óra az út otthonról. Koleszbe nem tudom, hogy felvesznek-e, ergó.. lakásbérlés. Amit hallottam róla: Nagyon jó suli, BME után a második. BME-hez képest inkább gyakorlatiasabb. A diplomáit megbcsülik, és azzal könnyen találok állást. (na persze ahhoz el is kell végezni :D )

SZIE-ről jókat hallottam, 3. helyezettnek tippelték be. Akár hazulról egy óra az út, de nem OE vagy BME. BME-ről letettem, mert ismerve magamat nem tudnám végigcsinálni. SZIE kifejezetten az agrár területen kíváló, a többiről nem sokat tudok.

Egyéb véleményeket is kapok innen-onnan, amiket nem fogok végigsorolni... Mint mondtam, nem végleges döntést fogok most ezzel hozni. De kiindulási alapnak jó!

Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket! Tényleg :D

2016. febr. 3. 14:55
 23/25 A kérdező kommentje:
Jól elírtam egy két dolgot :D De értitek? :D
2016. febr. 3. 14:57
 24/25 anonim válasza:

Valamilyen szinten számít, hogy hol végeztél, de ha már a szakmában dolgozol, akkor a későbbiekben a gyakorlatod, szakmai hozzáértésed a dolgokhoz, az emberi kapcsolataid lesznek fontosak. A BME-n inkább vezető képzés folyik (Bsc+Msc+Phd), a Bánkin pedig gyakorlati mérnökképzés. Itt a gyakorin több bejegyzésben is olvastam már, hogy a BME-KJK-on kegyetlen szívatások vannak. (keress rá itt a gyakorin)

Én a Bánkin végeztem, gépészmérnökként. Azt tudom mondani, hogyha odateszed magad a tanulásban, akkor a Bánkin a gépészmérnök szak időben, elfogadható eredménnyel, szívatások nélkül elvégezhető. (persze ott is vannak nehézebb tárgyak, de a fő cél nem a szop@tás).

Ami talán a diplománál még fontosabb, hogy beszélni! tudj legalább angolul és németül. A munkáltatót igazán nem a diplomád és a nyelvvizsgád érdekli, hanem hogy a problémát el tudod-e magyarázni a külföldi partnernek.

Azt is érdemes átgondolnod, hogy a későbbiekben itthon vagy külföldön szeretnél-e dolgozni. Valamint, hogy vezetőként vagy beosztottként. Vannak-e vezetői képességeid. Ha igen, akkor ajánlatos BME-re menned, ha jobban szeretsz irányított lenni, akkor Bánki vagy az összes többi.

Rangsor szerintem, de.... BME(elméletibb tudás) - Bánki(gyakorlatiasabb tudás) - Gödöllő (inkább agrár)- Győr, Kecskemét,Dunaújváros stb ......

Régen is volt gépészmérnök képzés (autótechnika)BME, Bánki, Gödöllő(mezőgazd.)

Itt nem igazán: Kecskemét(könnyűipar), Győr (Távközlési- és Műszaki Főiskola volt, közlekedésmérnök képzés volt)

kb. ennyi

2016. okt. 14. 13:17
 25/25 anonim ***** válasza:
ÓE nagyon kellemes hangulatú iskola, a többit nem ismerem. Szegedet ismerem, de ott tényleg nem erős a mérnökképzés, max. a molekuláris bionika, mert bioszban pl. az egyik legjobb egyetem.
2021. ápr. 17. 01:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!