Műszaki szakra akarok menni. Melyik egyetemre menjek? (debreceni, óbidai, BME, miskolci, pannon, pécsi, SZIE)
Most írta a haverom, hogy a miskolcinál jobb a szie, (ami közel sem biztos) de az óbudainál nem. Kezd alakúlni a rangsor. Összehozzuk! Köszi az eddigieket :D
1BME
2Óbudai
3SZIE
4Miskolci
5Debreceni
6Pécsi, Pannon
Valakinek valami változtatási szándéka? Miért?
Az egy dolog hogy egy egyetem színvonaláról lehet tudni valamit, tájékozódás után. De konkrét rangsort felállítani szerintem merész dolog. Mi az alapja? Hallgatók kiválósága, oktatók kiválósága, munkáltatók elégedettsége, egyéb? Még egy konkrét szakot sem definiáltunk. A szakon belüli területeken is eltérések vannak egyetemek között.
A BME-n kívül a SZIE és a Miskolci rendelkezik akkreditált doktoti iskolával (tudomásom szerint), ezeken a helyeken van ősidők óta képzés. Az óbudait pedig statisztikák és tapasztalat alapján vettem be a listába. Azon felül hogy ezekre a helyekre megéri menni, nem érdemes és nem lehet konkrét sorrendet írni.
Innentől kezdve az egyéni véleményed határozza meg, hogy hova jelentkezel. Ha teheted, menj el nyílt napokra, olvasd a honlapjukat, dönts amellett amelyik a legjobban tetszik.
Igen ez a rangsor, kicsit(nagyon) irreális az tény és való! Elismerem! De engem a szak elismertsége számít elsősorban! (sajna nehéz megfogalmazni számomra, vagy még én se tudom, hogy pontosan, mi vonz, vagy mi fog majd vonzani egy egyetemben és annak szakján) De ami információt kaptam kapok az már tud adni egy kezdő löketet abban, hogy mit is írjak be az első 3 helyre.
Győrrel nem is foglalkoztam egyáltalán, valahogy elmaradt :D De végülis oda is mehetnék :D ki mit tud még róla? :D Gépészeti, villamosmérnöki része milyen? Amúgy nem is lenne rossz mert voltam még tavaly a nyílt napján csak nem a műszaki részén. Nagyon tetszett a város, szép volt az az épület, ahol voltam. Jófej volt a Dékán és tavaly oda akartam menni műszaki menedzsernek.
1 BME
2 SZIE
3 Miskolci
4 Debreceni
5 Óbudai (ez a volt másodvonalbeli főiskolák konglomerátuma)
6. Kecskemét, Győr
6Pécsi, Pannon
Teljesen mindegy melyik egyetem, ha a TOP6-ból bármelyiket választod, akkor azzal nem lősz mellé. Összehasonlítgatásnak nincs értelme, rangsorolni főleg nincs. Akiket ez foglalkoztat, hogy melyik egyetem hányadik a rangsorban, annak csak gratulálni tudok a sok szabadidejéhez. Egyébként meg ami sokkal fontosabb annál, hogy melyik egyetemen szerezted a diplomát:
- egy idegen nyelv legalább felsőfokú ismerete
- másik idegen nyelv minimum középfokú ismerete
- minimum 2-3 év releváns szakmai tapasztalat
Ha pedig nagyon jól is akarsz keresni (pl. vezetőként), akkor ahhoz olyan képességek kellenek, amik nem tanulhatók. Például kiváló kommunikációs készség, szervezési készség, olyan személyiség, ami megnyerő a többi ember számára.
Lehet BME-s diplomával is munkanélkülinek lenni és lehet GAMF-os diplomával is valaki felsővezető, ha a képességei megvannak hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!