Lemaradtam a felvételiről is, és a pótfelvételiről is. Mi ilyenkor a teendő?
Na szóval még előző tanévben befejeztem a 7. osztályt, és nyáron Angliába költöztünk... Most úgy alakultak a dolgok, hogy Február végén hazaköltözünk, és hát lemaradtam ezáltal a központi felvételiről is, és a pótfelvételiről is...
Arról hallottam, hogy vannak olyan iskolák, amik fizetősek, de azokat én hanyagolnám. Szintén arról is hallottam, hogy van pár olyan, amihez nem szükséges a központi felvételi, de azok is felejtősek számomra.
Nyilván én is tudom, hogy ezek után nagy eséllyel évet kell ismételnem, de azért megkérdezem, hogy van-e arra valamilyen lehetőség, hogy ne kelljen évet ismételnem?
Én is azt ajánlom, amit az első válaszoló írt.
Először jelentkezz be gyengébb iskolába, ahonnan majd átjelenkezel erősebbe, amibe kellett volna központi, ha a normális felvételi eljárás keretein belül felvételiztél volna.
Szóval, mikor bekerültél a gyengébb iskolákba, elkezdhetsz keresgélni az erősebb iskolák között, aminek az igazgatóit fel kell hívni, esetleg időpontot kell kérni, hogy megbeszélhessék az átvételedet, szülőkkel együtt. Lehet, hogy átvételi vizsgát kell tenned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!