55 pontos központival és kb.4,5-ös átlaggal melyik budapesti gimnáziumokba vennének föl?
Sziasztok!
Kedves Kérdező,ne szomorkodj!Több lehetőséged van.A Telekiről ne mondj le,az eddigiek alapján ott van a legtöbb esélyed a felvételre.(Tavaly meghirdették a felvételi után az üres helyeket)A Kölcsey húzós,bár most másként számolják a pontokat,mint tavaly,de nem hiszem,hogy a tavalyihoz képest alacsonyabb pontokkal be lehet jutni,az ökológiai szemléletű szakon is magas volt a ponthatár.Ettől függetlenül jelöld meg!A Xantusba gondolom szintén a kéttan érdekel,szerintem nagyon határeset,de ezt is jelöld meg!A barátnőm fia 76 pont központi+4,5 átlag az elsők közt jutott be,pedig az ideiglenesen a 90.helyen állt a 30-hoz képest.A keresztlányom tavaly 49 pontot írt és 4.0-as átlaggal felvették az Egyetemi Katolikus Gimnáziumba,pedig ne vallásos és szeret oda járni.Esélyes lehet még a Fasori Evangélikus gimi is.Amit én egy 8.-os fiú anyukájaként tanácsként szeretnék adni,hogy ha lehet és kedved van hozzá,válassz NYEK-es évfolyamot és akkor van lehetőséged jövőre újra felvételizni,ha nem vagy elégedett az iskolával ahová felvettek.(Remélem addig a kormány nem változtat ezen a téren.)A fiam is felvételizett,de csak csuklóból,mert alternatív gimnáziumba jár és ugyan jót írt,de nem szeretnénk ezen változtatni egyelőre,mert nagyon szereti.Talán jövőre,NYEK Közben/után.Fel a fejjel!Ha van még kérdésed bármikor szívesen válaszolok,képben vagyok évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!