Ha az ELTE koreai szakára szeretnék menni, akkor milyen érettségi tantárgyakra lesz szükségem?
Nem igazán igazodok ki a felvin...
Most akkor a magyar, töri, idegennyelv hármasból mindegy, hogy melyikből érettségizek emelt szinten?
Ezt nézted? [link]
Pedig egyszerű: magyarból VAGY történelemből az egyiket emelt szinten kell teljesítened (persze csinálhatod mindkettőt emelten, pluszpontért opcionálisan, de egyet kötelező) és emellé szükséges egy középszintű érettségi a linken felsorolt nyelvek egyikéből.
Ah nem, bocs. Elnéztem. Tehát: nem kötelező magyarból vagy töriből sem az emelt, jó abból is a közép. Bocsibocsi, figyelmetlen voltam.
Tehát summázva: nem kötelező semmilyen tárgyból sem az emelt szintű érettségi.
Szia.
Mindegy, hogy magyarból, töriből vagy idegennyelvből teszel emeltet. Ajánlatos idegennyelvből (angolból ha teheted, mert a koreai nyelvórák angol nyelven vannak).
1 emelt szintű elég.
köszi Lillus1562!
épp erre voltam kíváncsi:) csak valamiért elbizonytalanodtam, hogy nyelvi emelt is jó lesz-e, nem csak a magyar vagy a töri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!