Szerintetek megéri ilyen nyelvvizsgákat letenni?
Szerintem, most inkább foglalkozz nagyon a sulival, mindent tanulj meg (tényleg!) És csinálj egy előrehozott érettségit angolból májusban (közép vagy emelt, ahogy érzed majd). Utána nyár elején a közép nyelvvizsgát. Nyáron foglalkozz a japánnal, hiszen azt nem mindennap hallod, és nyáron sokkal több időd van ezzel foglalkozni. Nyár végén, ősszel, esetleg télen jöhet a nyelvvizsga belőle. Esetleg előrehozott érettségit is megcsinálhatod ősszel. Ennyi szerintem bőven elég a középiskolában. Az utolsó évedben CSAK (mintha az könnyű lenne:)) tartsd szinten a tudásodat mindkét nyelvből. Miután leérettségiztél, nyáron jöhet egy másik nyelv. Szerintem így csináld. De ez csak az én véleményem:)
Üdv: egy ugyancsak szorgos nyelvtanuló:)
Kedves Kérdező!
Szerintem jobb ha letudod előrehozottan az angolt, már ha úgy érzed, hogy megvan hozzá a tudásod, és biztos vagy magadban :) Így érettségin eggyel kevesebb, ez nagy könnyebbség,meg ha jó vagy felesleges halogatni. Mindenképp az emeltet javaslom, mert ha eléred a 60%-ot középnyelvvizsgával egyenértékű igazoló lapot is kapsz hozzá :) Szerintem az alap szintűekkel ne terheld magad, egyrészt semmit sem érsz vele, másrészt ha tényleg nem a pontok számítanak meg a papírok neked, akkor attól még lehetsz jó a nyelvből, mert nincsen alapszintű nyelvvizsgád.. sőt.. Japánból meg megcsinálhatnád a közép nyelvvizsgát nyáron, akkor az is letudva(de van akkreditált Mo.-n?)..
Sok sikert a nyelvtanuláshoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!