Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek megéri ilyen...

Szerintetek megéri ilyen nyelvvizsgákat letenni?

Figyelt kérdés
11.es vagyok és már teljes mértékben gondolkozok az egyetemen, érettségin és a nyelvvizsgákon. Nagyon szeretek nyelveket tanulni, a jövőben is tolmács, vagy esetleg idegenvezető szeretnék lenni. Jelenleg tanulok angolul, japánul és franciául. (és még tervezem a koreait és a spanyolt). Szval azon gondolkozok, h még egyetem előtt kéne csinálnom angolból és japánból középfokú nyelvvizsgát(plusz angolból emelt szintű érettségi, és japánból középszintű érettségi) koreaiból, franciából(meg talán spanyolból) meg alapszintűt. Vélemények?

2013. szept. 1. 15:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem, most inkább foglalkozz nagyon a sulival, mindent tanulj meg (tényleg!) És csinálj egy előrehozott érettségit angolból májusban (közép vagy emelt, ahogy érzed majd). Utána nyár elején a közép nyelvvizsgát. Nyáron foglalkozz a japánnal, hiszen azt nem mindennap hallod, és nyáron sokkal több időd van ezzel foglalkozni. Nyár végén, ősszel, esetleg télen jöhet a nyelvvizsga belőle. Esetleg előrehozott érettségit is megcsinálhatod ősszel. Ennyi szerintem bőven elég a középiskolában. Az utolsó évedben CSAK (mintha az könnyű lenne:)) tartsd szinten a tudásodat mindkét nyelvből. Miután leérettségiztél, nyáron jöhet egy másik nyelv. Szerintem így csináld. De ez csak az én véleményem:)

Üdv: egy ugyancsak szorgos nyelvtanuló:)

2013. szept. 1. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha a továbbtanulás miatt parázol rajta, akkor vagy egy felsőfokút vagy két középfokút számítanak be (40 pontért). Vagy egy emelt szintű érettségit (50 pontért).
2013. szept. 1. 15:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem a pontok , hanem a nyelvtudás miatt. És mindenképpen csináljak előrehozott érettségit? Mikor vannak rá lehetőségek? Nem lenne egyszerűbb, hogy csak 12.ben csináljak emeltet(érettségit) angolból?
2013. szept. 1. 16:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem jobb ha letudod előrehozottan az angolt, már ha úgy érzed, hogy megvan hozzá a tudásod, és biztos vagy magadban :) Így érettségin eggyel kevesebb, ez nagy könnyebbség,meg ha jó vagy felesleges halogatni. Mindenképp az emeltet javaslom, mert ha eléred a 60%-ot középnyelvvizsgával egyenértékű igazoló lapot is kapsz hozzá :) Szerintem az alap szintűekkel ne terheld magad, egyrészt semmit sem érsz vele, másrészt ha tényleg nem a pontok számítanak meg a papírok neked, akkor attól még lehetsz jó a nyelvből, mert nincsen alapszintű nyelvvizsgád.. sőt.. Japánból meg megcsinálhatnád a közép nyelvvizsgát nyáron, akkor az is letudva(de van akkreditált Mo.-n?)..

Sok sikert a nyelvtanuláshoz! :)

2013. szept. 1. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!