Egyetemen kiadhatak információt a szülőknek?
Figyelt kérdés
Tekintve, hogy elmúltam 18, ha a szüleim felhívják az egyetemet hogy xy után érdeklődjenek, akkor meg fogják nekik adni amit kérnek?2016. jan. 16. 21:29
2/10 A kérdező kommentje:
Persze én is így gondolom, csak nem hiszem hogy ezt túlzottan figyelnék aztán a rábeszélésre csak előjön az emberi oldaluk az ügyintézőknek és nem foglalkoznak majd a szabályokkal - ettől félek.
2016. jan. 16. 21:37
3/10 anonim válasza:
Nálunk anno a beiratkozáson ki kellett tölteni egy papírt arról, hogy az egyetem ki számára adhat ki rólunk adatokat, mibe egyezünk bele. Nálatok nem volt ilyen?
4/10 A kérdező kommentje:
Nem emlékszem semmi ilyenre, pedig kitöltöttem párpaírt.
2016. jan. 16. 21:43
5/10 A kérdező kommentje:
Átnéztem amiket ki kellett tölteni, sehol sincs ilyenről szó, csak 1 jognyilatkozatról pályakövetés céljából, a többinek köze sincs a témához.
2016. jan. 16. 21:51
6/10 anonim válasza:
Nálunk nem lehet kiadni senkinek semmilyen infót,igaz papírt mi sem írtunk alá,de kihangsúlyozták az elején . (PTE)
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Viszont akkor az hogy lehet, hogy régebben anyám tudott nekem dolgokat elintézni egy másik egyetemen? Pl átrakni a felvételim idejét. Vagy ez csak onnantól érvényes, hogy felvesznek?
2016. jan. 16. 23:43
9/10 anonim válasza:
Elméletileg a szülő intézhet dolgokat, ha igazolni tudja, hogy a gyereke nevében jár el (mert pl. az külföldön van vagy kórházban). De nálunk is elmondták beiratkozáskor, hogy nem adnak ki semmilyen adatot a tanulmányainkról vagy kolihoz kapcsolódóan (azt se mondhatják meg, hogy ott laksz-e a koliban vagy nem). Szóval ha kirúgnak akkor se mondhat mást az ügyintéző, illetékes, mint hogy XYról nem adhatok ki adatokat. Se egy vizsga eredményét, se az átlagot semmit.
10/10 anonim válasza:
Az valamiben biztos számít, hogy nagykorú vagy-e, illetve meghatalmazással lehet intézkedni. De csak úgy bemondásra nem adnak ki infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!