Budapesten melyik középiskolába jelentkezzen a gyerekem ha később orvos szeretne lenni?
Ez a véleménye az évek alatt rengeteget fog változni. Egyébkènt meg már nagyon mindegy hol végez. Már csak az a lènyeg,ami a végén ott lesz a bizonyítványában. De,ha nagyon ez számít,a Fazekas az egyik legjobb,vagy itt egy link. Ez érdekes és hasznos lehet számotokra.:)
Végzett orvosként tökéletesen egyetértek a második válaszoló hölggyel. Az elitgimik arra jók, hogy az ember egy csomó orbitális baromságot tanuljon idióta tanároktól, agyon stresszelje magát, és tönkre menjen a fiatalkora. Én egy közepesen jó gimnáziumot keresnék, ahol jó a biológia, a kémia és a nyelvoktatás (konkrét példát sajna nem tudok mondani, mert nem vagyok pesti). Egyetemen SEMMIT nem számít, hogy valaki a Fazekasból, vagy a bivalybasznádi szakközépből jött, ha meg van a felvételhez szükséges pontja. Sőt gyakorlatilag nehéz gimnáziumból nehezebb bekerülni, mert ha nem duplázásra megy az ember, akkor sokkal nehezebb egy jó bizonyítványt összehozni. A nehéz gimiknek egyetlen előnye van, nem lesz olyan éles váltás a gimnáziumi és az egyetemi követelmények között.
Én egyébként elitgimibe jártam, öt év szenvedés volt, iszonyatos mennyiségű értelmetlen bölcsész baromságot kellett beseggelni tök feleslegesen, ezen kívül agyon stresszeltették az embert, és csak a teljesítmény számított, maga a diák nem, és ha nem voltál elég jó tanuló, akkor huszadrangú iskolapolgár voltál. Szerintem egy közepesen jó, gimiben, biosz fakultáción sokkal jobban éreztem volna magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!