Szerintetek ha túl nehéznek tartom az Óbudai Egyetemen a mérnökinformatikus szakot esetleg van esély hogy, Pécsett vagy más egyetemen könnyebb lenne?
Figyelt kérdés
Van aki esetleg váltott már egyetemet? (BMEről sok embert halottam , hogy átment)2016. jan. 11. 20:25
1/4 anonim válasza:
Ha az Óbudai túl nehéz és menekülni akarsz, akkor hagyd a szakot a fenébe. Persze nem egyszerű ott sem, na de tipikusan az a helyzet, hogy a BME-ről lemorzsolódók szoktak az Óbudaira járni utána, mert utóbbi azért jóval teljesíthetőbb. Ha ennél is könnyebbet szeretnél, akkor vagy a mérnökinformatika, vagy a felsőoktatás nem való neked.
2/4 anonim válasza:
Én ZSKF-re járok, ahol több oktatóm is Óbudai Egyetemről jön. Nagyon korrektnek tartom őket, egyáltalán nem szívatósak a vizsgák, csak normálisan kell készülni. Ami meg ennél fontosabb, hogy mind tényleg jó referenciákkal rendelkeznek. Szóval, ha nem megy, akkor ez a szak nem neked való. Menjél át gazdinfóra, ott sokkal kevesebb az infó, viszont tanulsz hasznos gazdasági tárgyakt is.
3/4 anonim válasza:
Az ÓE gyakorlatilag a volt műszaki főiskolák konglomerátuma, vagyis a szakma legalja, innen gyengébb helyre nem tudsz menni. Olyan kifejezetten könnyű rokon szakot kellene választani amiben sikeres lehetsz mégis hasznosíthatod az eddigi mérnökinformatikus tapasztalataidat, ilyen lehet az informatikus és szakigazgatási agrármérnök vagy az informatikus könyvtáros szak.
4/4 anonim válasza:
Egyébként van rá esély, hogy könnyebb máshol, sőt, tapasztalataim és ismerőseim beszámolója szerint a nehezebbek közé tartozik. Az előzőekkel ellentétben nem kezdem el fikázni ezeket az egyetemeket, inkább azt tanácsolom, hogy a mintatantervet és tárgyráépítéseket/követelményeket nézd meg a többi helyen. Aztán amikor kialakult egy általános kép, célzottan kérdezz meg ottaniakat.
Egyébként hol tartasz a NIK-en? Nekem sem annyira easy, de tanulással megvannak a tárgyak. Mondjuk így közösségi életre nem nagyon van már energiám, de majd nyáron bepótolom. A felénél járok és elég rendesen keresnek munkákra.
Lehet, hogy kicsit előrébb lenne a világ, ha egymás fikázása helyett normálisak lennénk. Tudom, utópia..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!