Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségi csak akkor, ha...

Érettségi csak akkor, ha tanultam a tárgyat?

Figyelt kérdés
Üdv! Kérdésem az lenne, hogy érettségizhetek-e olyan tárgyból, amit nem tanultam addig az iskolában. Pl. németet tanultam általánosban 8 évig, de középiskolában nem, és azt mondják nem érettségizhetek, mert nem tanultam...japánul is folyékonyan beszélek, külön tanultam, érettségi feladatokat mindkét nyelvből simán megcsinálnám. Ennyire spúrok, hogy nem érettségizhetek ezetből? Ki kéne csapni titkárságon a hisztit? Mit tennétek?
2016. jan. 9. 19:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha már megszerezted az érettségit, utána abból érettségizhetsz, amiből csak jókedved tartja. Ha még csak most fogsz érettségizni, akkor osztályozóvizsgákat kell tenned, ha érettségizni akarsz olyanból, amit nem tanultál.
2016. jan. 9. 19:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha tényleg ez a célod, akkor megoldható. De ha még iskolába jársz, akkor osztályozó vizsgát kell tenned az adott tárgyból. Adott esetben vendéghallgatói jogviszony létesítésére is szükség lehet egy másik iskolában. Egy pár osztálytársam pl. így érettségizett le közgazdaságtanból, pedig azt nálunk nem is tanították.
2016. jan. 9. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!