Közeleg az érettségi, de nem tanultam semmit. Van valamilyen tippetek?
18.-án (egy hét múlva) szóbeli érettségi vizsgám lesz, de sajnos nem érzem magam eléggé felkészültnek. A nyelvtan tételeket átnéztem, de semmi nem ragadt meg belőlük, a törit átnéztem, de nagyon gyenge a memóriám, és szóban sem tudok olyan jól fogalmazni, az irodalom húzós, az informatika pedig gyakorlatilag lehetetlen (egy olyan tanár fog minket érettségiztetni, aki híres arról, hogy minden évben nyolc-tíz tanulót megbuktat)
Tudnátok tippeket, vagy legalább pár bíztató szót mondani a szóbeliről? Nektek milyen volt annak idején, mennyire más a tanárok felfogása a bizottság előtt?
Minket már évek óta próbálnak meggyőzni arról hogy nem fog sikerülni, meg egy csomó ember általában meg is bukik nálunk a szóbelin a tanárok elvárásai miatt, stb.
Köszi :)
A matekom négyes lett (majdnem ötös)
Inkább tényleg csak a szóbelitől rettegek, mert nagyon félénk vagyok, főleg olyan dolgokról nem tudok beszélni, amiben nem vagyok biztos, és ha nem tanulok eleget, akkor ebből az következik hogy nem vagyok biztos a tudásomban, ergo nem tudok beszélni róla
Én egy őszinte ember vagyok, ha valamit nem tudok akkor azt megmondom őszintén, nem kezdek el rizsázni meg köríteni, meg kerülgetni a témát :/:)
> „Én egy őszinte ember vagyok, ha valamit nem tudok akkor azt megmondom őszintén, nem kezdek el rizsázni meg köríteni, meg kerülgetni a témát”
Ez esetben ki kell mondanod a tutit: „Nincsen sok választásod, azért nincs, mert el*. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget diák még nem csinált, mint amit te csináltál. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végigaludtad az elmúlt másfél-két évet. […] És közben egyébként nem tanultál semmit négy évig. Semmit. Nem tudsz olyan jelentős dolgozatot mondani, amire büszke lehetsz, azon túl, hogy a *ból is átmentél 12. végére.”
Amúgy a viccet félre téve: az érettségin, ha tétje van a dolognak, akkor megjön az ember beszélőkéje, és a semmiről is tud mondani valamit, hogy pontot kapjon. Ne izgulj, menni fog!
tegnap 23:50
Írásodat megkönnyeztem. Jól beszélsz.
Iiiiiiigen, körülbelül arról szólt a négy évem, amit leírtál xD
Nem amúgy, próbáltam rendesen tanulni az évek alatt, a jegyeim sem lettek rosszak (az érettségi is egész jó lett: Töri 56,7%, Infó 66%, Matek 69%, Magyar 72%, Angol 97%), de a tanárok mindig is indokolatlanul szigorúak voltak, és ezt nem nyafogásképpen mondom, mivel ez az ország egyik legelismertebb szakközépiskolája
A szóbelin átlagosan 7-8 tanulót mindig megbuktatnak osztályonként, a felével pedg póttételt húzatnak, a Gauss-görbe pedig a kettes és hármas között tendál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!