Mi a külömbség a BME mérnök informatikus és BMF mérnökinformatikus között?
BMF is most már egyetem lett (óbudai egyetem), tehát elméletben semmi különbség.
gyakorlatilag meg akik BMEről kibuknak azok BMFen 3as tanulók.
BME fejlesztésben sokkal elöbbre van, sokkal nagyobb multtal rendelkezik, ebből kifolyólag többet is ér a diplomája.
viszont sokkal nehezebb is bent maradni.
Nem értek egyet az első válaszolóval. Én BMF-et végeztem most, és látom, hogy mi megy a BME-n. MInd a két helyen megvannak a szívatós tárgyak, de a BME-n azzal szívnak a jóemberek, hogy egy 5 éves képzést nem tudtak BSc-re kialakítani. Ilyen téren a BMF jobb helyzetben van, mert ők eleve főiskolai diplomát adnak.
(és persze, akik a BME-n kibuktak... tőlünk meg az ELTE-re mennek. az évfolyamunk 360 emberrel kezdett, ebből 60 kapott most diplomát. Ennyire könnyű)
Köszönöm a válaszokat!
Persze, igazából BME a cél számomra. Csak azon gondolkotam, hogy mit jelöljek meg "pót" egyetemnek. Veszprémi vagyok, tehát a Pannon egyetem evidens, hogy sorra kerül, de szívem szernt elszakadnék egy kicsit a várostól. Azért kérdeztem, hogy esetleg, ha BME-re nem sikerülne, akkor BMF-re mennyire érdemes jelentkezni. Számoltam a pontjaimat, és igazából BME-re is eléggé sok eséllyel bekerülök, dehát nemárt vigyázni. :)
Azért mondtam, hogy csak az alap képzés érdekel, mert a főiskolai diploma után, én kint szeretnék végezni egyetemet Bécsben. Azért nem tudnám a kettőt egyszerre csinálni. Igazából engem a hangmérnöki dolgok érdekelnek igazán, de azt kint akarom mindenképp elvégezni. De ez is nagyon érdekelne engem, úgyhogy azért gondoltam, hogy 7 félév itt, aztán meg kimegyek.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat! :)
Tudom, hogy villamos mérnöki kellene hozzá, de nem akarom. Bécsbe van egy 4 éves egyetem, ami kifejezetten hangmérnöki. Európai szinten is nagyon jó. Éretségi után meg nem akarom itthagyni rögtön az országot. Ezért akarok felmenni pestre, és majd utána elemnni bécsbe. Az állással meg nincs gond, mert már gyakorlatilag meg lenne a helyem, mint hangmérnök és akár mint mérnök informatikus. :)
Igazából csak a 2 egyetem külömbségét kérdeztem. Köszönöm a válaszokat! :)
Utolsó válaszoló: szerintem ez így nem egyértelműen igaz, nem kell elszomorítani feleslegesen azt, akinek kevés pontja lett.
91% matek + 80% info + német nyelvvizsga -> kb. 377 pontom lett, és kb. 372-től vettek fel a BME-VIK infóra 2010-ben. 3 félév alatt az ajánlott 90 helyett 58-at csináltam meg, ami azt jelenti, hogy nem vagyok egy túl jó tanuló, de kezdek belerázódni. 14+20+24 kreditjeim lettek, vagyis egyre több. Ha mondjuk csúszok 2 félévet, akkor mi van? Semmi.
Ja, és egy rettenetesen pocsék minőségű szakközépből jöttem, nem pedig egy értelmes gimnáziumból. (a szakközép szakja teljesen elüt az informatikától, ráadásul)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!