Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a külömbség a BME mérnök...

Mi a külömbség a BME mérnök informatikus és BMF mérnökinformatikus között?

Figyelt kérdés
Tudom voltak már ilyen kérdések de szerintem a szakok is eltérnek. Engem nem érdekel a mesterképzés, mert az alapképzés után másik egyetemet szeretnék elvégezni. Úgyhogy engem a sima (azt hiszem 7 féléves) alap képzés érdekelne.
2010. márc. 24. 22:11
 1/10 czibles ***** válasza:
50%

BMF is most már egyetem lett (óbudai egyetem), tehát elméletben semmi különbség.

gyakorlatilag meg akik BMEről kibuknak azok BMFen 3as tanulók.

BME fejlesztésben sokkal elöbbre van, sokkal nagyobb multtal rendelkezik, ebből kifolyólag többet is ér a diplomája.

viszont sokkal nehezebb is bent maradni.

2010. márc. 24. 22:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet az első válaszolóval. Én BMF-et végeztem most, és látom, hogy mi megy a BME-n. MInd a két helyen megvannak a szívatós tárgyak, de a BME-n azzal szívnak a jóemberek, hogy egy 5 éves képzést nem tudtak BSc-re kialakítani. Ilyen téren a BMF jobb helyzetben van, mert ők eleve főiskolai diplomát adnak.

(és persze, akik a BME-n kibuktak... tőlünk meg az ELTE-re mennek. az évfolyamunk 360 emberrel kezdett, ebből 60 kapott most diplomát. Ennyire könnyű)

2010. márc. 24. 23:06
 3/10 anonim ***** válasza:
2.vagyok. Persze ajánlom, hogy próbálj a BME-re menni, mert a neve annak még mindig jobb, de mind a két helyen az számít, hogy te mennyi energiát ölsz bele a dolgokba (munka, TDK, egyéb). Amúgy a BMF állt a második legjobb helyen elismertség tekintetében tavaly - a BME meg az elsőn.
2010. márc. 24. 23:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A BME-n, és ált. az egyetemi képzéseken több kutatási, elméleti ismeretre tehetsz szert, mig a BMF-en, és ált. a főiskolai képzéseken inkább a gyakorlatra fektetik a hangsúlyt. Régen a főiskolai diplomával üzemmérnöki, üzemvezetői állásokat lehetett elérni.
2010. márc. 24. 23:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Persze, igazából BME a cél számomra. Csak azon gondolkotam, hogy mit jelöljek meg "pót" egyetemnek. Veszprémi vagyok, tehát a Pannon egyetem evidens, hogy sorra kerül, de szívem szernt elszakadnék egy kicsit a várostól. Azért kérdeztem, hogy esetleg, ha BME-re nem sikerülne, akkor BMF-re mennyire érdemes jelentkezni. Számoltam a pontjaimat, és igazából BME-re is eléggé sok eséllyel bekerülök, dehát nemárt vigyázni. :)

Azért mondtam, hogy csak az alap képzés érdekel, mert a főiskolai diploma után, én kint szeretnék végezni egyetemet Bécsben. Azért nem tudnám a kettőt egyszerre csinálni. Igazából engem a hangmérnöki dolgok érdekelnek igazán, de azt kint akarom mindenképp elvégezni. De ez is nagyon érdekelne engem, úgyhogy azért gondoltam, hogy 7 félév itt, aztán meg kimegyek.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat! :)

2010. márc. 25. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha hangtechnikus akarsz lenni, akkor villanyosmérnök alapképzést kéne elvégezned!
2010. márc. 26. 00:10
 7/10 anonim ***** válasza:
És baromira nem fogsz tudni megélni, sajnos hangmérnökből túlkínálat van. Viszont a BMF info egyik nagy előnye, hogy baromi könnyen ki tudsz menni Erasmussal külföldre, a diákok nagy része ilyen téren begyöpösödött, és több a hely, mint ahányan gyakorlatilag jelentkeznek... szerintem ez az egyetlen fősuli Mo-n, ahol több a meghírdetett hely, mint a jelentkező :)
2010. márc. 26. 00:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy villamos mérnöki kellene hozzá, de nem akarom. Bécsbe van egy 4 éves egyetem, ami kifejezetten hangmérnöki. Európai szinten is nagyon jó. Éretségi után meg nem akarom itthagyni rögtön az országot. Ezért akarok felmenni pestre, és majd utána elemnni bécsbe. Az állással meg nincs gond, mert már gyakorlatilag meg lenne a helyem, mint hangmérnök és akár mint mérnök informatikus. :)

Igazából csak a 2 egyetem külömbségét kérdeztem. Köszönöm a válaszokat! :)

2010. márc. 28. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha éppen hogy bejutsz bme-re akkor valószínűleg nem fogod bírni. Ez villamosmérnök ismerős tapasztalata: 382 ponttal felvették villamosmérnökire, szorgalmas volt, rengeteget tanult, 7kreditje lett meg első félévben...ott is hagyta. Viszont a diploma nagyon értékes, külföldön is elismert(ebb).
2010. jún. 14. 01:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló: szerintem ez így nem egyértelműen igaz, nem kell elszomorítani feleslegesen azt, akinek kevés pontja lett.

91% matek + 80% info + német nyelvvizsga -> kb. 377 pontom lett, és kb. 372-től vettek fel a BME-VIK infóra 2010-ben. 3 félév alatt az ajánlott 90 helyett 58-at csináltam meg, ami azt jelenti, hogy nem vagyok egy túl jó tanuló, de kezdek belerázódni. 14+20+24 kreditjeim lettek, vagyis egyre több. Ha mondjuk csúszok 2 félévet, akkor mi van? Semmi.

Ja, és egy rettenetesen pocsék minőségű szakközépből jöttem, nem pedig egy értelmes gimnáziumból. (a szakközép szakja teljesen elüt az informatikától, ráadásul)

2012. márc. 21. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!