Lehetetlen bekerülni pszichológiára, nem gondoljátok, hogy nevetséges?
Hogy lehet összeszedni min. 435 pontot? Ez számomra felfoghatatlan. Nekem pl. erős humán beállítottságom van, így lehetetlen lesz 90% feletti matek érettségit írnom, ezzel eldöntve sorsomat.
Ha már nem vagyok teljesen kitűnő, szintén elbuktam az álmom... hiába van nyelvvizsgám, hiába emeltezek, 410 pont a legesleg, amit ki tudok hozni.
Csak én vagyok ennyire béna, vagy az elvárások nagyok? Keményen végigtanultam a 4 évet, a semmiért, hiába jártam az ország egyik legjobb gimijébe...
Önköltségesre nyilván kevesebb pont kell, de nekünk arra nem futja.
Most akkor menjek valami töltelékszakra, ami nem is igazán érdekel? Vagy ilyenkor mi a teendő? Teljesen kétségbeestem:(
Nekem úgy tűnik, hogy nem vagy tisztában a duplázás lehetőségével. Ne érdekeljen a matek, fektesd a hangsúlyt 2 olyan tárgyra, ami könnyen megy.
Nyelvvizsgából jól jön, ha felsőfokúd van, MA felvételinél ugyanis angol kutatási jegyzőkönyveket, tudományos publikációkat kell majd magyarra fordítanod. Meg amúgy is, már az első félévben meg fogsz dögleni pszichológián, ha nem érted meg az angol szakirodalmat, kutatásokat.
Bár azt ajánlanám, hogy bioszból emeltezz, de ha nem vagy biztos magadban akkor ne kockáztass, olyat válassz, amiben jó vagy.
"Mindig megsértődnek azon mikor körberöhögjük őket azon mikor mesélik milyen volt az óra és a vizsga..."
Hát igen, BME gentlemen...
"Viszont amikor 280-300 ponttal kerülnek be olyan emberek, akiknek semmi örömöt nem okoz a tanulás, semmi ambíciójuk nincs és csak random írták be a szakot, mert oda biztos felveszik őket, az kicsit zavaró."
Amíg jellemzően az első félév végére kiszórják a nem odavalókat, addig miért lenne az?
Értelemszerűen azért alacsony az ilyen helyeken a ponthatár, mert (a keretszámhoz) mérve kevesen jelentkeznek oda - tehát ezek az emberek nem más, jobb diákok elől veszik el a helyet. A pszichológián meg azért jóval magasabb, mert kb. minden második lány pszichológiára akar menni.
Minden szakra meg van határozva, hogy mekkora a keretszám (annak alapján, hogy kb. évente mennyi szakemberre van szükség abból a szakból), és ezt próbálják feltölteni a jelentkezők közül a legjobbakkal. Amíg a nem odavalókat időben kiszórják, addig teljesen logikus feltölteni a keretszámot akár olyanokkal is, akiknek nem volt olyan sok pontjuk (mert pl. ott még lustálkodtak, vagy, teszem azt, az adott szakhoz szükséges egy tárgyból jók, de a többiből nem, nincsenek hozott pontjai, stb.). Valószínű, hogy a többségük hamar kihullik, de egyrészt nem foglalják más elől a helyet, másrészt meg ha már csak a kis részük magára talál az egyetemen, és szakember lesz belőle, az már nettó nyereség.
Engem sokkal jobban zavar, hogy vannak olyan szakok, ahova lehet, hogy nehéz bejutni, utána viszont nem szórják a nem odavaló embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!