Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan engedheti meg egy...

Hogyan engedheti meg egy iskola hogy adott tárgyat tanító tanár már fél éve nincs? Ráadásul akadnak akik a tárgyból érettségiznének?

Figyelt kérdés

Kicsi/közepes iskola, nem KLIK-es, 1 db fizikatanárral. Aki felmondott még augusztusban, felvettek valakit aki 1 hetet volt szeptemberben aztán közölte ilyen igazgatóval ő egy percet se hajlandó dolgozni tovább. Azóta nincs fizikatanár,és már félév lesz. Ráadásul fizikából érettségizni is lehetne és lennének akik akarnának és tán nem ártana tudni hogy egyáltalán lesz-e érettségi fizikából. Mert kérdezőtanár híján nehezen.

De ettől függetlenül is hogyan engedheti meg egy iskola hogy ne legyen adott tanára félévig?

Az órák meg vannak tartva papíron bejön valaki van hogy az iskolatitkár és azt csinálunk akit akarunk. Óra az valóságban nincs. De van hogy senki se jön be.

Ez meddig mehet így?

Amikor ide jöttem azt hallottam hogy két évig nem volt tesióra mert nem volt tanár. Nem hittem el azt mondtam ilyen nincs. Már simán elhiszem.

2015. dec. 28. 12:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha ennyire utálod, mért vagy ott? Nyilván nem ez az egyetlen iskola a környéken.

18 pontra nem írhatnak be kettest, annak szóbeliznie kell. Hogy ott mit produkál, az nyilván kérdéses, de ezt te nem tudhatod, mert nem vagy ott. És hogy estiseknek papíron ugyanannyi az óraszámuk, azt honnan tudod?

2015. dec. 28. 15:51
 12/17 A kérdező kommentje:
Onnan hogy elolvastam a jogszabályt.
2015. dec. 28. 16:56
 13/17 A kérdező kommentje:

Tudod jogszabály törvény rendelet. Olyan dolgok amikről azt hiszi ez az iskola (is) hogy fölötte áll és rá nem érvényes.

Másképp mit keresnek egy középiskolában valaki tanítói végzettséggel? Meddig taníthat egy tanító? ált isk alsó tagozat ha nem tévedek.

És hogy én ezt honnan tudom? Ez számít? Az a kérdés igaz vagy nem.

Sose értettem ha valaki tud valami kompromittálót miért érdekes honnan tudja. nem mindegy? Az a kérdés igaz vagy nem.

2015. dec. 28. 16:58
 14/17 A kérdező kommentje:
" annak szóbeliznie kell." Ja. Na hagyjuk. Ha a nevét tudja már megvan a kettes.
2015. dec. 28. 16:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Te nem olvastad el, öreg! azt se tudod, hol kéne keresni. Én most a kedvedért elolvastam: "Esti oktatás munkarendje szerint folyik a tanítás, ha a tanulók teljesítik a nappali oktatás heti óraszámainak legalább ötven százalékát, de nem érik el a kilencven százalékát.

Levelező oktatás munkarendje szerint folyik az oktatás, ha a heti órák száma eléri a nappali oktatás heti óraszámának legalább 10 százalékát, de nem éri el az 50 százalékot."

2015. dec. 28. 17:53
 16/17 A kérdező kommentje:
Egyet mondj meg nekem. Az estis hallgatók diákigazolványt igényelnek. Miért kapnak nappalis diákot? Hm?
2015. dec. 29. 09:52
 17/17 A kérdező kommentje:

"nappali oktatás heti óraszámainak legalább ötven százalékát, de nem érik el a kilencven százalékát. "

Oké. Na számoljunk. Nappalis órák nap 6-7, néha 8. Hetente átlag napi 6-tal számolva 30, de legyen kicsit több mondjuk 32.

Ennek LEGALÁBB 50%-a (legalább!!!) 16 lenne. De ennél többnek kéne lennie, akár 90-ig is felmehet.

De maradjunk 16-nál.

2x5=10. Ennyi órájuk van. És hol a többi?

Persze naiv a kérdés mert hol lenne a többi. Papíron.

2015. dec. 29. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!