Hogyan engedheti meg egy iskola hogy adott tárgyat tanító tanár már fél éve nincs? Ráadásul akadnak akik a tárgyból érettségiznének?
Kicsi/közepes iskola, nem KLIK-es, 1 db fizikatanárral. Aki felmondott még augusztusban, felvettek valakit aki 1 hetet volt szeptemberben aztán közölte ilyen igazgatóval ő egy percet se hajlandó dolgozni tovább. Azóta nincs fizikatanár,és már félév lesz. Ráadásul fizikából érettségizni is lehetne és lennének akik akarnának és tán nem ártana tudni hogy egyáltalán lesz-e érettségi fizikából. Mert kérdezőtanár híján nehezen.
De ettől függetlenül is hogyan engedheti meg egy iskola hogy ne legyen adott tanára félévig?
Az órák meg vannak tartva papíron bejön valaki van hogy az iskolatitkár és azt csinálunk akit akarunk. Óra az valóságban nincs. De van hogy senki se jön be.
Ez meddig mehet így?
Amikor ide jöttem azt hallottam hogy két évig nem volt tesióra mert nem volt tanár. Nem hittem el azt mondtam ilyen nincs. Már simán elhiszem.
Na jó de ezt lehet csinálni büntetlenül?
Nincs itt tanügyi ellenőrzés?
És ha valaki feldobja őket az EMMInél vajon az emmi elfogadja majd magyarázatként hogy nem találunk tanárt jaj jaj hát mit csináljunk?
Ez olyan mintha a NAV-nak azt mondanám hogy nem fizetem be az adóhátralékom mert nincs pénzem. Mennyire fogja ez érdekelni őket?
Megértem, amit mondasz, de ha tényleg hirdetik az állást és tényleg nem jelentkezik rá senki, akkor mit lehet szerinted csinálni?
Persze más dolog, ha nem is hirdetik...
Azt én nem tudom de ha én megkérdem hoyg fizikából akrok érettségizni hol a tanár? Hol a felkészítés? Hol a vizsgáztatás? Akkor erre mit mondanának?
Ja és mint írtam szetp-ben még volt tanár. Csak a vadparaszt igazgató miatt elment meg is mondta. Még az FBn is kinn volt.
Értem a problémádat, én is tudok olyan sulit, ahol őz óta nincs pl. angoltanár, pedig keresik.
Sajnos fizika, kémia, angol és talán még német nyelvtanárból hiány van. Hiába van igazad, hogy az iskolának kellene biztosítania a felkészítésedet, ha nincs jelentkező a tanári állásra, nem tudnak mit csinálni. A szeptemberben belépő tanár elment, próbaidő alatt ezt megtehette a felmondási idő letöltése nélkül, ezzel nem lehet már mit kezdeni.
" hogy nincs fizikaóra, a tanulást meg önállóan is meg lehet oldani. "
Na most azért álljunk meg, mert ezt a kijelentést vagy nem fogadjuk el, vagy oké elfogadjuk de akkor csukjuk be az iskolát hiszen lehet önállóan is tanulni. Igen lehet. De akkor minek tanár minek épület minek az egész szervezet. Ha azt mondjuk tanulj fiam önállóan, akkor bomba a sulira a tanárok meg irány utcát söpörni hiszen szükségtelenek-lehet önállóan is tanulni.
Tesómnak is azt mondták ha nylevvizsgát akar menjen magántanárhoz mert az az oktatás amit a suliban kap az arra jó higy érettségin átrugdossák egy kettessel.
!!! Hát akkor repüljön az a tanár, hiszen akkor mi a zsranak van? Felveszi a fizut és ül a melegben? Mert ha az érettségi a kettes cél akkor ahhoz nem kell semmi. Adnak egy könyvet és összekaparom a kettest én tanár nélkül is.
De akkor mire kapja a fizut? Erre?
Tudjátok mi a döbbenet? Hogy a nappali tagozat mellett a suliban van esti tagozat is felnőtteknek. Az órszám KAPASZKODJATOK papíron ugyanannyi mint a nappalin csak ez este/délután van.
Mégis míg mi naponta 6-7 néha 8 órát is vagyunk ők hetente 2x jönnek 15-20-ig ami 5 azaz ÖT tanóra /alkalom vagyis 10/hét. Míg nekünk kb 6x5= 30 óra van egy héten.
És papíron ugyannyi van....
No comment.
Niylván a tesi meg a rajz/ének lejön nekik, vagyis kb 6-7 óra (of óra is van!) de az még mindig csak 30-7=23. És nekik van 10.
És hol a többi? Mert papíron megvan. De a valóságban?
És a bejárásukat nem is modnom, papíron 20 fős osztályokban jó ha 4-5 ember ül, van hogy senki se.
És ezek is érettségiznek és meglesz nekik és semmi különbség se lesz a papír között. Nem lesz benne hogy ez estis érettségi.
A mögötte levő tudást meg ne firtassuk, mert az egy nulla de nappalin is az.
Ajol matek érettségin 100ből 18 pont!!! elég a ketteshez ott miről beszélünk. 18 pont, negyede se!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!