Igy bekerulhetnek a BME-re? (allamilag tamogatottra)
Alap-kozep matek erettsegi, felsofoku angol nyelvvizsga es emelt fizika?
Vagy szkseges az emelt matek?
Nem feltétlen kell emelt matek. Ha van emelt fizika, az már kezdésként jó.
Viszont otthon rágd végig magad Bárczy Barnabás: Differenciálszámítás, Integrálszámítás c. könyvein. Ezekből önállóan megtanulhatod a matek azon részeit, amely kell is majd.
"Egyébként meg az emelt tudás nyilván hasznos, de nem építenek erre a kurzusok. Vagyis könnyebben fogod venni a matek akadályait, ha van emelted, de anélkül is meg lehet csinálni. "
Én ebben kételkedek, de ennek csak egy oka van: az időhiány. Mert emellett a tárgy mellett még ott van 4 másik, közöttük olyanokkal amikbe jóval több időt és energiát kell beleölni, amik kb minden idődet elveszik, ezért jó ha matekból már van egy kis előzetes tudásod. Másrészt meg a legtöbb elsőévesnek kell pár hét mire rájön, hogy ez itt az egyetem, nagy ugrás a középiskolához képest, és bizony ezen a szakon folyamatosan készülni kell.
Az infósok fizikája pedig elég lightos, szerintem egyáltalán nem éri meg az emelt fizika oda. Szóval kérdező, ha a mérnök-infó mellett döntesz akkor én mindenképpen az emelt matekot ajánlom, +ha elkezdesz C-ben programozni az sem hátrány. (bár a 0-ról kezdik az oktatást, de akkor is iszonyat tempóban haladnak szerintem)
BME mérnökinfóra járok:
Fizikából nem érettségiztem, nem faktoltam, mégis túl vagyok a fizikás tárgyakon (mondjuk tény, hogy fizika 1-et csak kereszten sikerült összehozni, de fogjuk a német képzésre, mert ott kicsit másabbak a követelmények).
Matekból kell a faktos tudás, de hogy emeltezel-e, a te döntésed. Nem tudom most mik a követelmények, de nézd meg, hogy mérnökinfóhoz kell-e emelt érettségi és melyik tárgyakat fogadják be.
Infó... még ha emeltezel, értelme is van, mert akkor programozgattál is valamennyit, de igazából közép infó érettségi max. a pontszámodat húzhatja fel, plusz tudást nem igen ad... Nem mintha nem kéne tudnod összerakni WORD-ben egy-egy házit, jegyzőkönyvet, szakdogát, de azért ennyi ráragad az emberre gimnázium alatt, EXCEL-ben meg max. összeadni kell a dolgokat.
Ha még készülni akarsz a BME-re, akkor javaslom, hogy kicsit tanulj meg programozni, az segíthet az első féléveidben, ha nem teljesen az alapoktól indulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!