Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igy bekerulhetnek a BME-re?...

Igy bekerulhetnek a BME-re? (allamilag tamogatottra)

Figyelt kérdés

Alap-kozep matek erettsegi, felsofoku angol nyelvvizsga es emelt fizika?

Vagy szkseges az emelt matek?

2015. dec. 16. 16:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen kell emelt matek. Ha van emelt fizika, az már kezdésként jó.

Viszont otthon rágd végig magad Bárczy Barnabás: Differenciálszámítás, Integrálszámítás c. könyvein. Ezekből önállóan megtanulhatod a matek azon részeit, amely kell is majd.

2015. dec. 16. 21:58
 12/14 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg az emelt tudás nyilván hasznos, de nem építenek erre a kurzusok. Vagyis könnyebben fogod venni a matek akadályait, ha van emelted, de anélkül is meg lehet csinálni. "

Én ebben kételkedek, de ennek csak egy oka van: az időhiány. Mert emellett a tárgy mellett még ott van 4 másik, közöttük olyanokkal amikbe jóval több időt és energiát kell beleölni, amik kb minden idődet elveszik, ezért jó ha matekból már van egy kis előzetes tudásod. Másrészt meg a legtöbb elsőévesnek kell pár hét mire rájön, hogy ez itt az egyetem, nagy ugrás a középiskolához képest, és bizony ezen a szakon folyamatosan készülni kell.

Az infósok fizikája pedig elég lightos, szerintem egyáltalán nem éri meg az emelt fizika oda. Szóval kérdező, ha a mérnök-infó mellett döntesz akkor én mindenképpen az emelt matekot ajánlom, +ha elkezdesz C-ben programozni az sem hátrány. (bár a 0-ról kezdik az oktatást, de akkor is iszonyat tempóban haladnak szerintem)

2015. dec. 16. 23:08
 13/14 Sidel ***** válasza:

BME mérnökinfóra járok:

Fizikából nem érettségiztem, nem faktoltam, mégis túl vagyok a fizikás tárgyakon (mondjuk tény, hogy fizika 1-et csak kereszten sikerült összehozni, de fogjuk a német képzésre, mert ott kicsit másabbak a követelmények).

Matekból kell a faktos tudás, de hogy emeltezel-e, a te döntésed. Nem tudom most mik a követelmények, de nézd meg, hogy mérnökinfóhoz kell-e emelt érettségi és melyik tárgyakat fogadják be.

Infó... még ha emeltezel, értelme is van, mert akkor programozgattál is valamennyit, de igazából közép infó érettségi max. a pontszámodat húzhatja fel, plusz tudást nem igen ad... Nem mintha nem kéne tudnod összerakni WORD-ben egy-egy házit, jegyzőkönyvet, szakdogát, de azért ennyi ráragad az emberre gimnázium alatt, EXCEL-ben meg max. összeadni kell a dolgokat.

Ha még készülni akarsz a BME-re, akkor javaslom, hogy kicsit tanulj meg programozni, az segíthet az első féléveidben, ha nem teljesen az alapoktól indulsz.

2015. dec. 17. 08:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha a rektornak adok egy kalácsot szerintetek megengedné, hogy átmenjek érettségi nélkül?
2016. jan. 24. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!