Igy bekerulhetnek a BME-re? (allamilag tamogatottra)
Alap-kozep matek erettsegi, felsofoku angol nyelvvizsga es emelt fizika?
Vagy szkseges az emelt matek?
Melyik szak?
Villamosmérnökire pl. tárt karokkal várnak alacsony pontszámok mellett, aztán 1-2 félév után sokan sírva menekülnek.
"Tehát nem éri meg szenvedni vele."
Látom odajársz, és átfogó képpel rendelkezel ezekről a szakokról.
Kérdező, ha mérnök-infóra szeretnél menni akkor fizikából elég a közép, matekból viszont kell az emelt. Eredménytől függetlenül megéri felkészülni rá és megírni, kell az a tudás, mert aki közép matekkal jön az "1-2 félév után sírva menekül".
Én nem a tudásról beszéltem, hanem a papírról - a pontok miatt felesleges emeltezni.
Egyébként meg az emelt tudás nyilván hasznos, de nem építenek erre a kurzusok. Vagyis könnyebben fogod venni a matek akadályait, ha van emelted, de anélkül is meg lehet csinálni.
Amúgy tényleg nem ide járok, csak egy vagon ismerősöm, meg én sem állok távol a BME-től, szereztem ott egy diplomát. Most meg ELTE proginfóra járok, ahol szintén "hú mennyire nehéz a matek, emelt nélkül esélyed sincs", aztán mégis csak van esélye az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!