Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány év mire tanárként dolgozh...

Hány év mire tanárként dolgozhat valaki?

Figyelt kérdés
AZ egyik opcióm, hogy angol-történelem szakos tanár legyek,mert mindig érdekelt a dolog. Ha ezt választom az ELTe-re szeretnék menni.Ha jól tudom 5 év maga az egyetem, és akkor azután már lehet is állást keresni és dolgozni? Angolt felső gimnáziumban szeretnék tanítani. És mennyi a fizetés? Valaki esetleg tanácsok, vagy egyéb tapasztalat, aki esetleg ilyen téren dolgozik. Köszönöm! :)

2015. dec. 15. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Az utolsó félévekben (nem tudom, pontosan mikortól) már van gyakorlat is, el kell menned egy iskolába órákat látogatni, tanítani, vizsgázni. Én olyan gimibe jártam, ami gyakorlóiskola volt, azaz a tanárnak készülők nálunk tanítottak és vizsgáztak. Sokuk azonnal kapott állást a diploma után, volt, aki régi iskolájában, volt, aki konkrétan nálunk.

A fizetés pedig elég fix, nézz utána a neten a pedagógusi bértáblának.

2015. dec. 15. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Összevissza kutyulják, de azt hiszem, attól függően, hogy általános vagy középiskolában akar valaki tanítani, 4,5-5,5 év, mivel van még egy féléves iskolai gyakorlat is diploma előtt. Mi az, hogy felső gimnázium?

A jelenlegi fizetés teljesen mindegy, ha neked hosszú évek múlva lesz aktuális. Mindenesetre értelmiségi szakmához képest alacsony.

2015. dec. 15. 20:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Felső gimin a sima gimnáziumot èrtettem, csak azèrt így irtam mert èn is gyakorló iskolába járok, ahol van 6 es 8 osztályos gimi, ès mondjuk az utóbbinál 5-12. Osztályig gimis vagy. :)
2015. dec. 16. 05:51
 4/4 anonim ***** válasza:

A középiskolai osztatlan tanárképzés 5+1 éves, a plusz egy év a szakmai gyakorlatot jelenti. Tehát összességében 6 év az egyetemi képzés, s csak utána tudsz elhelyezkedni.

A fizetést a pedagógus bértábla alapján adják, egy kezdő tanár esetében ez olyan nettó 120 ezer forint körüli összeget jelent.

2015. dec. 16. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!