Hogyan dolgozhat valaki diploma nélkül tanárként?
Figyelt kérdés
Több helyről hallok olyan sztorikat, hogy felvesznek az iskolába tanárokat még folyamatban lévő tanulmányokkal. Ez jogilag rendben van? Vagy mikor fordul ilyen elő, ha pl. nagy hiány van az adott tárgyat tanító tanárból?2012. febr. 24. 20:41
1/4 anonim válasza:
ahogy tudom ez jogilag nem tiszta, de tény h szoktak ilyen csinálni. de ettől függetlenül neki is el kell végezni az egyetemen/főiskolán az adott szakot minél előbb...
2/4 anonim válasza:
Mész az orvoshoz elkéred a diplomáját? Mész jogsit csináltatni az oktatótól elkéred a szakoktatóit? Bárhol előfordulhat nem csak a tanároknál. 10 oldalt tudnék felsorolni.
3/4 A kérdező kommentje:
Utolsó, igazad van, de attól még reménykedek, hogy az orvosomnak van diplomája. :)
Egyébként ez nem egy felháborodott kérdés, hanem inkább irigy, mert én is tanárnak készülök, és szívesen dolgoznék már. Csak az angol-magyar nem hiányszak. :P
2012. febr. 24. 21:30
4/4 anonim válasza:
Rendben van, mivel léteznek "gyakorló" iskolák, ahová a kezdőket küldik a "gyakorlatot" teljesíteni.
Ha vkinek nincs leigazolt gyakorlata, papíron nyilván tanulmányi szerződést köt, aztán zsebbe fizeik.
Jól jár az intézmény is, meg a tanár is.
Asszem vannak olyan "tanító" képesítések is amikhez csak főiskola kell, de lehet még az se.
BNem tudom a felnőttképzésnél hogy megy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!