Sért-e jogszabályt alapítványi iskolában a tanároknak a pótlékok ki nem fizetése? Vgay ez munkáltatói döntés mert nem KLIK-es iskola?
Alapítványi iskola tehát nem KLIK.
A pedagógusok bérét a bártábla rögzíti de ezen felül még pótlékok is járnak mint:
pl osztályfőnöki tagozatvezetői mkv vezetői stb
Na ezeket az iskola nemes egyszerűséggel nem adja. Indoklás semmi. Mivel én új dolgozó vagyok (szept-tól) egyelőre „figyelem a széljárást” de ahogy látom a régebbi dolgozók egyszerűen lenyelik ezt a dolgot, még rá se kérdeznek. Annyit hallottam tőlük, hogy „sose adták ez van”.
Én nem fogom lenyelni de még új vagyok.
Kérdezem: ezen pótlékok járnak akkor is ha nem KLIK-es iskolában vagyok? Hiszen a munkáltatóm ugyan nem a KLIK de a fizumat éppúgy bértábla alapján az állam adja voltaképp a kincstáron keresztül, nem az adott alapítványi iskola fizet.
Kirúgni nem tudnak mert amikor harcot indítom már más munkahelyen leszek. Annyi eszem van hogy amíg itt vagyok addig csöndben vagyok.
Csak azt nem értem: és a többiek? Azért egy mkv vezető + of pótlék együtt már nem rossz pénz gavonta és erről lemondanak egy legyintéssel? Mondván hogy "ez van"?
És ezek tanárok? Ezek birkák. Úgy kéne kirúgni az összeset hogy lábuk nem érné a földet a munkahelyet meg földig rombolni a bíróságon.
Azt azért megnézem ahogy egy reál szakos monjuk kém-bio tanár helyére egy pillanat alatt kerül másik.
Tudok iskolát ahogy egy éve betöltetlen a kémia tanári állás. Egy év alatt nem jött el az a "pillanat". Magyat tört tanárt egy pillanat alatt. De reál vagy tesi tanárt? Nagyítóval se!
És mondjuk az összes tanár odaláll az igazgató elé és azt mondják: vagy megkapjuk az összes elmaradást ami a jogszabály és a szerződés szerint jár, vagy ha nem akkor felmondunk mind a mai nappal azonnali hatállyal (nincs ám felmondási idő szerződésszegés esetén!) és megyünk bíróságra + NAV + EMMI stb.
Nem egy-egy emebr hanem mind A_Z-ig.
Na akkor mi lenne?
De ilyen sose lesz, mert birkák.
Munkanélküliség? Hol? Ne dobálózzunk ezzel a szóval. Az országban sok a munkanélküli, de másik oldalról meg óriási a munkaerőhiány is. Mert sok a képzetlen, illetve a nem megfelelő képzettséggel rendelkező ember.
Reál szakos tanárt már most is csak lasszóval lehet fogni, de ha megnézzük a nyugdíjba vonulók és a pályakezdők számát, akkor vészesen közeleg az a pillanat, amikor egyes iskolákban nem lesz fizika, kémia, biológia óra.
És ne várj egységes fellépést,
Ezt én is tudom nem is várok semmit amint lehet pattanok és ha megvan az új állás, indul a bíróság NAV EMMI stb az iskola ellen. A többi birka meg rohadjon meg itt.
???
Tanév közben? Dehogy néz. Majd 16 májusban már lehet nézelődni. Addig meg tűrni kell.
És nem tanári? Dehogynem. Nem tervezek pályát váltani egy mocsadék munkáltató miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!