Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A PTE biológus képzéséről...

A PTE biológus képzéséről tudnátok mondani valamit?

Figyelt kérdés

12.-es vagyok, érettségi előtt állok. Biztos vagyok benne, hogy biológiával szeretnék foglalkozni, és bár úgy tudom, biológus végzettséggel itthon nem sokat lehet kezdeni, engem érdekelne. Pest viszont nem vonz, és sok jó dolgot hallottam a PTE-ről (Pécs közelebb is van a lakhelyemhez), így arról szeretnék érdeklődni, hogy a pécsi biológia szakon milyen a színvonal?

Akár tanárok, tantárgyak is érdekelnek, írjatok minél többet! :)

És még egy kérdés: mennyire indul hátrányból az aki nem érettségizik kémiából? (Közép matek + emelt bioszban gondolkodom, kémiából nem érzem elég jónak magam.)

2015. nov. 16. 16:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem rossz, de Pesten kívül ott van Szeged is, ami sokkal jobb mint az ELTE (mindjárt jön a sok lepontozás), szóval én a helyedben elgondolkodnék.

Ha biosz, akkor SZEGED.

Egy PTE-s hallgató

2015. nov. 16. 21:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia, PTE-biológia szakos vagyok:) Csatlakoznék az előttem szólóhoz, biológiából Szeged verhetetlen. Viszont a PTE is nagyon jó, jobb, mint az ELTE (sok szaktársunk átjött részben a személytelen tanár-diák kapcsolat miatt, ami még a kisebb gond volt számukra). Én nagyon szeretem az egyetemet, a diákélet nagyon jó és rengeteg kedvezménnyel jár. Pécs mellett szól, hogy nem drága város és van campus, míg Pesten a diákok elszórva mászkálnak az egyetem épületei között.

A tanárok nagyon jók, bár itt is akadnak kevésbé kedvelt személyek.

A tantárgyaknak/krediteknek/követelményrendszernek itt tudsz utánanézni, amit félévekre lebontanak: ttk.pte.hu/biologia/intezet/bio_szak.htm

Ha a matekon gondolkodsz nagyon jól teszed, előnyödre fog válni. Én sem kémiából érettségiztem. Hátrányból indultam, de azt vettem észre, hogy akinek volt középszínű érettségije kémiából az sem szerepelt sokkal jobban. Az elsőéves kémiai anyag elsajátítható egy kis önszorgalommal, sokan az "Ötösöm lesz kémiából" könyvre esküsznek, hogy sikerrel vegyél az első kémiás akadályt gólyaként. A többi kémia erre épül rá, ezért oda kell figyelni, mert sikertelen vizsga esetén nem tudod felvenni a következő félévi kémia II-t (sajnos lesz pár). Illetve a vizsga szóbeli, talán ettől kicsit nehezebb.

Remélem tudtam válaszolni, ha kérdésed van írj nyugodtan:)

2015. dec. 9. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!