ELTE IK vagy BME VIK?

Figyelt kérdés
A matekot szeretem, tudom is, azzal egyáltalán nincs problémám, viszont a fizikával hadilábon állok. 12.es vagyok és eddig úgy voltam vele, hogy BME, de szenvedek a fizikafakton. ELTÉn mennyire kell? BNEt túl lehet élni informatikán?

2015. nov. 16. 06:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az infón belül még nem döntöttem el hogy merre menjek, mert még én sem tudom, de inkább az informatika mint a mérnök része érdekel. Persze ez változhat. Köszönöm a válaszokat.
2015. nov. 18. 08:09
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem egészen úgy működik, hogy bármely szakon "csak" informatikát tanulsz.. Az informatika magja (bár önmagában nagyon széles terület és sokfelé elágazik) egyetemeken legfeljebb csak N*10 tárgy keretében van oktatva. Igazából azt kell eldöntened, hogy mi az amivel kiegészíted az informatikai képzésed.

Programtervező informatikus - leginkább programozást tanul, sokkal kevésbé hangsúlyosak más területek

Gazdaságinformatikus - gazdaságtani vonatkozásban tanulja az informatikát, informatikai rendszereket

Mérnök informatikus - hibrid a fenti kettő között, kiegészítve számos más területtel pl. üzemeltetés, rendszertervezés, biztonság, mesterséges intelligencia stb., a legjobb akkor, ha még nem tudod mire szakosodnál

2015. nov. 18. 09:19
 13/16 anonim ***** válasza:
ELTE proginfen végeztem, személy szerint nagyon megbántam, hogy ide jöttem. A matek nagyon kemény, cserébe a programozás rossz vicc.. Első évben pl. a gimnáziumi szintet nem éri el. Az, hogy a szak neve programtervező ne tévesszen meg, programtervezés nincs, max létrehozol 5 osztályt, 3 interfészt és 2 absztrakt osztályt és ennyi.
2015. nov. 23. 19:46
 14/16 anonim ***** válasza:

# 13

Kérdés, hol tanítanak meg valójában programozni. Mert szerintem sehol.

A programozásban az a jó, hogy otthon is megtanulható, sőt, ott leginkább. Persze ahhoz magas fokú érdeklődés kell. Egy egyetem sem tudja ezt pótolni. Nem is igazán elvárható, hogy heti pár órában végletekbe menő dolgokat tanítsanak meg, hiszen ahhoz rengeteg idő és gyakorlás kell.

Ellenben jól néz ki egy proginfós diploma, és biztos, hogy jobb esélyekkel indulsz vele akárhol, mint hogy csak bemondod, hogy te szeretsz és tudsz programozni. (Pl. én a jelenlegi munkahelyemre az utóbbi állítással kerültem be, de ez szerintem iszonyú nagy mázli. Ezért is kezdtem ezt egyetemen is tanulni.)

2015. nov. 23. 22:02
 15/16 anonim ***** válasza:

"inkább az informatika mint a mérnök része érdekel"

Kérdező, a "mérnök" rész csupán csak annyit jelent, hogy jóval több területen alkalmazhatod hatékonyan az "informatika" részt..

2015. nov. 24. 07:39
 16/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy a programozás otthon megtanulható, ez nekem tiszta sor, mivel így sikerült vmennyire megtanulnom programozni. Azt is tudom, hogy egy egyetemen sem tanítanak meg durván programozni..

A problémám az, hogy amilyen kemény matek van, amellett a programozás gyakorlatilag nulla, a tanárok hozzáértése pedig erősen megkérdőjelezhető..

2015. nov. 25. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!