Segitenetek a tovabbtanulasban? (lent)
Szerintem is inkább egy normál gimibe menj. Ha van jó nyelvérzéked, ajánlom a nyelvi előkészítő szakot, ahol 1 évig a nyelveken van a hangsúly. És a következő 4 évben kezdődik rendesen a többi tantárgy tanulása.
Ez ad plusz 1 évet, ha ügyes vagy, az első évben szerzel nyelvvizsgát, ami egyetemre való jelentkezéskor plusz pontokat ad.
Azért mondom inkább a gimnáziumot a rendészeti szakközép helyett, mert ott gyakran alacsonyabb szintet lőnek be az oktatásnak, mert "csak" szakközepesek tanulnak ott, és általánosítanak. Egy gimiben erősebb képzést kapsz és (szerintem) könnyebb onnan bekerülni felsőoktatásba.
Már ha a Nemzetvédelmi Egyetemben gondolkodsz. Ha csak simán utcán sétálgatós-ellenőrzős rendőr szeretnél lenni, elég a szakközép.
De ha irodában, magasabb rangban szeretnél dolgozni, mindenképp egyetem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!