Gabenqrr kérdése:
Turizmus Vendéglátás Szak érettségi elvárások? Vélemények?
Figyelt kérdés
Az alábbi szaknak milyenek az érettségi elvárásai konkrétan? Lehetőleg jelenlegi hallgatók válaszát várom.
Valamint manapság érdemes-e erre a szakra jelentkezni (Vendéglátásszervező- Vendéglős OKJ szakot végeztem)?
2015. nov. 13. 16:51
1/2 anonim válasza:
Az okj-d nem is biztos, hogy beszámolják többletpontként, ha ezt végezted akkor már érdemes elkezdened, mert a váltás nem lenne egyszerű. Nekem is van egy ugyanilyen okj-m két évbe telt mire tudtam váltani belőle más irányba, nem egyszerű, persze ez egyénfüggő. Egyébként recepciós, utazási irodai dolgozó lehetsz vele, ha nem rendelkezel megfelelő kapcsolati tőkével.
2/2 rhoda válasza:
Választható érettségi vizsgatárgyak:
gazdasági ismeretek vagy egyidegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy matematika
vagy történelem vagy egy szakmai előkészítő tárgy.
A képzési ágban választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak:
kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom
alapismeretek.
Két érettségi vizsgatárgyat kell választania a jelentkezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!