Jogász fizetős vagy turizmus-vendéglátás állami?
" jogra valószínűleg nem lenne elég pontom. Szerintetek érdemes lenne fizetnem érte "
Érdemes fizetned a jogász képzésért, de akkor azt olyan minőségben is kell megcsinálnod. Nem elbulizni, elhülyéskedni. Ha jól megcsinálod, és végig tanulod ezerrel, akkor a visszafizetéssel sem lesz gond. Ha elbulizod, elszúrod, akkor kidobtad a tandíjat, és csináltál magadnak egy viszonylag nagy hitelt.
190-260 ezer között ingadozik az ára, ami nem nagy pénz, ahhoz képest, hogy mondjuk egy tanári félév ára 300 ezer.
"Vagy csináljak meg 3 évet turizmuson és utána kezdjem el a jogot?"
Hogy őszinte legyek, én egy napot sem szánnék a turizmusra, de biztos meg vannak az előnyei, lehetőségei, de én a jogot választanám. Erre a szakra még az állami félév lehetőségeket sem pazarolnám el, persze ez én vagyok, másnak más a véleménye.
szerintem a fenti indokokat is gondold át, de én sokkal fontosabbnak gondolnám a Te tulajdonságaidat.
ha te egy pörgős, laza, mozgékony , nem agresszív alkat vagy, esetleb nem kitartó, akkor irány a turizmus.
Lehet, hogy kemény, de én azt mondom, hogyha TÉNYLEG jogász szeretnél lenni, és annak való lennél, akkor azt már most tudnád 100 %-ra. és akkor még bele kéne tenni 120 % munkát...
Ha kitartó vagy, tudsz rengeteget tanulni, szeretsz az életben konfrontálódni, kiállni az igazadért, logikusan gondolkodsz, akkor hajrá, legyél jogász.
(mindig tiltakozok, amikor valaki azt mondja, hogy aki hülye a matekhoz menjen jogásznak... miért ott nem kell gondolkodni???!!! ha jó akarsz lenni a szakmában, akkor nagyon is kell)
turizmusra alapból több pont kell, mint a jogász fizetősre... mivel nagyon sokan jelentkeznek oda
nem tudom turizmuson pontosan mennyi a ponthatár, de azt hallottam 400 körül mozog.. míg jogon az állami 400 vhány, a fizetős meg kétszáz körüli (kivétel ELTE) szóval mi is a kérdés?
egyébként menj turizmusra, mert én is jogra akarok menni és nem kell még egy "versenytárs" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!