Egy tanár mit dolgozik le dec 12-én? Évről évre ez kérdés de sose kapok rá választ. Dupla munkanap? Mert a ledolgozandó nap meg ki van írva szabadságra.
Dec 12-e szombat munkanap, dec 24-ét dolgozzuk le.
Egy iskolában dec 24-e a téli szünet része. A tanárok az iskolai szünetek teljes terjedelmére automatikusan szabira vannak kiírva, kötelezően. Nem kérdés hogy ki mikor van szabin: ha szünet van, az elsőtől az utolsó napig kérvényezés nélkül szabin vannak. „Cserébe” más napokon meg nem mehetnek.
Tehát én, tanárként dec 24-én szabin leszek. De 12-én be kell menni dolgozni. Tehát olyan napot dolgozok le, amin szabin vagyok. Egyszerre vagyok szabin és dolgozok? Olyat lehet? Hát nem lehet. Elvileg.
De ha már így van, akkor dupla munka = dupla pénz. Kapom a pénzt egyszer mert fizetett szabi, és kapom a pénzt egyszer mert munkanap. De nem kapom mégse duplán.
Egyszer valaki magyarázza már el nekem ez hogy van!
#8 és #9, én értem, hogy nem vagytok képesek felismerni a #7 utolsó sorát, hogy az egy rendelet, de kiírom nektek a szövegét:
30. §
...
(3) A pedagógus számára az iskolában az őszi, a téli és a tavaszi szünet munkanapjai tanítás nélküli munkanapok, amelyek idejére a köznevelési intézményben ellátandó feladat is elrendelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!